Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Binnenland 13 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Golf aan ontploffingen: weer twee explosies in Rotterdam, ravage bij één is groot

In Rotterdam zijn in de afgelopen nacht weer twee explosies geweest. De ravage was bij een van de twee zo groot dat de politie de twee bewoners met een hoogwerker uit de woning moest halen. Ook in Amersfoort was het raak.

De bewoners van de Rotterdamse woning aan de Olmendaal aan de zuidkant van de stad zijn ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Explosies in Rotterdam

De twee waren volgens de politie erg geschrokken, maar hadden geen zware verwondingen door de ontploffing die om 05.00 uur plaatsvond. Er is geen instortingsgevaar, zegt een politiewoordvoerder over de beschadigde woning in de wijk Feijenoord.

Enkele uren eerder was er een explosie bij de deur van een portiekflat aan de Bilderdijkstraat in het westen van Rotterdam. Bij die ontploffing rond 01.30 uur raakte niemand gewond. Omdat er veel rook was vrijgekomen, zijn een aantal bewoners van de drie appartementen nagekeken door ambulancepersoneel. Zij konden later weer terug hun woning in. Wel is er schade aan het portiek. „De schade aan het portiek is goed te zien, gesprongen ruiten en zelfs een ontzette pui”, aldus de politie.

Golf aan ontploffingen

De regio Rotterdam heeft de afgelopen maanden te maken met een groot aantal explosies. Dit jaar waren er al meer dan vijftig ontploffingen en dat zijn er meer dan in heel vorig jaar. De explosies worden in verband gebracht met ruzies in het drugsmilieu. Inmiddels zijn er zo’n 45 verdachten aangehouden voor het buitensporige geweld zoals explosies en schietpartijen, meldde de politie gisteren.

https://twitter.com/POL_Rotterdam/status/1657316975431806980

Amersfoort

Ook in Amersfoort was afgelopen nacht een explosie bij een woning, de tweede in evenzoveel dagen tijd in die stad. Bij beide incidenten raakte niemand gewond, wel noemt de politie de schade van de meest recente ontploffing „aanzienlijk”. Een ontploffing eerder in de week in Amersfoort, werd veroorzaakt door een brandend voorwerp dat naar een huis werd gegooid.

Woensdag, gehaktdag: dan moet blijken of de boekhouding van het kabinet weer op orde is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.