Judith Tielemans
Judith Tielemans Reizen 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Vakantietrips naar Rusland gaan door, maar toeristen zijn huiverig

Ondanks de Oekraïnecrisis biedt reisbureau Mevo Reizen nog trips aan naar Rusland. Het bedrijf verkoopt bijvoorbeeld treinreizen met de Transsiberië Express, de langste treinrit van de wereld, die begint in Moskou en eindigt in Vladivostok. „In principe is er in Rusland zelf niets aan de hand”, vertelt het reisbureau uit Deventer.

Tiara Tours laat vakanties naar Rusland ook nog doorgaan, maar op korte termijn kunnen reizigers afzeggen als ze zich onprettig voelen bij de situatie. Mevo Reizen merkt wel dat er weinig vraag is naar reizen naar Rusland.

Het bedrijf krijgt „veel” aanvragen voor brochures, maar dat leidt niet tot veel boekingen. Volgens de reisorganisatie kwam dat in eerste instantie door de coronapandemie, maar nu is de Oekraïnecrisis de hoofdreden. Ook zeggen bedrijven dat de meeste toeristen momenteel alle reizen naar Oost-Europa „spannend” vinden. Zo zouden reizen naar de Baltische staten ook minder in trek zijn.

Toerisme in Rusland

Tiara Tours houdt contact met mensen die op korte termijn op vakantie gaan, zoals aankomend weekend. Als vakantiegangers nu aangeven dat ze de reis niet fijn vinden, kunnen ze afzeggen en restitutie krijgen. Mensen die nu zouden willen boeken krijgen ook het advies om een paar weken te wachten om te zien hoe de Oekraïnecrisis verloopt.

Voor reizigers die bijvoorbeeld in juli naar Rusland gaan, vindt Tiara Tours het nog te vroeg om te oordelen. „En als er geen diplomatieke oplossing komt in het conflict, kunnen we nog besluiten om reizen te schrappen.”

Geel reisadvies

Sommige reisbureaus boden wegens de coronamaatregelen al geen vakanties naar Rusland meer aan, zoals TUI en Sun Air.

Momenteel heeft Rusland grotendeels een geel reisadvies. Reizen kan dus, maar vakantiegangers moeten wel rekening houden met risico’s zoals het coronavirus. Voor schiereiland Kamtsjatka geldt een oranje reisadvies. De Noord-Kaukasus en het gebied langs de Oekraïense grens staan op rood.

Rusland van plan begin 2022 Oekraïne binnen te vallen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vakantietrips naar Rusland gaan door, maar toeristen zijn huiverig
Sluiten