Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Eerste lenteweer in aantocht? Dit zegt de meteoroloog

Na lange dagen van wind en regen zien we vandaag eigenlijk weer eens de zon aan de hemel schijnen. Ook de verwachtingen voor het weekend zien er goed uit. Maar kunnen we al voorzichtig spreken van lenteweer? Metro vraagt het aan de meteoroloog.

„Lenteweer is een groot woord”, reageert Johnny Willemsen van Weeronline.nl. Volgens de meteoroloog kun je „vanaf zaterdag genieten van de zon, mits je een goede jas aan hebt.” Overdag wordt het 9 tot 10 graden. Door het feit dat er maar weinig wind staat, kan het warm aanvoelen.

Lenteweer?

Volgens Willemsen houdt het goede weer de komende tijd nog wel even aan. „Vanaf zaterdag tot en met woensdag blijft het in ieder geval droog. Het onstuimige natte weer zijn we voorlopig wel even kwijt.”

Toch blijft het op veel plaatsen in het land nog wel licht vriezen in de nacht. Ook moeten we rekening houden met nog twee natte dagen, voordat het zonnetje aanbreekt op zaterdag. Zo vertelt de meteoroloog dat de dag morgen droog begint, maar dat we in de middag rekening moeten houden met een aantal felle buien. Met maximaal 12 graden is het zacht voor de tijd van het jaar. Wel staat er een stevige zuidwestelijke wind en kunnen er in de middag een paar winterse buien vallen. Aan zee moet je rekening houden met een harde wind met windvlagen tot 80 kilometer per uur.

Eerst onstuimige dagen

Ook vrijdag vallen er winterse buien met regen, (korrel)hagel en natte sneeuw. Door de straffe wind uit het noodwesten, met aan zee wederom zware windstoten, wordt het „een gure dag”. We hoeven ons overigens geen zorgen te maken op weer een nieuwe storm: zo erg als de afgelopen tijd met Corrie en Eunice gaat het volgens de meteoroloog niet worden. En dat we na de regen en wind ook weer zon kunnen verwachten, bewijst het weertype voor het aankomende weekend maar weer.

Zes dagen storm op rij: is dat in Nederland ooit eerder gebeurd?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste lenteweer in aantocht? Dit zegt de meteoroloog
Sluiten