Julia Osendarp
Julia Osendarp Reizen 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Van Aruba tot Italië: dit zijn de tien mooiste stranden ter wereld

Wellicht verlang je na twee jaar lockdowns, de coronacrisis en een natte winter naar wat zonnige taferelen. Wat dacht je van wit zand, helderblauw water en palmbomen? Tripadvisor stelde de top-10 van de mooiste stranden ter wereld samen. En die plaatjes zijn best fijn om in deze winderige februarimaand bij weg te dromen.

De afgelopen dagen waaiden we in Nederland voornamelijk alle kanten op en bleek een stranddag nog ver te zoeken. Overigens ziet het ernaar uit dat moeder natuur ons dit weekend trakteert op zon. Maar we gaan het nu even hebben over de ‘real deal’ als het gaat om zon-genot.

De mooiste stranden ter wereld volgens Tripadvisor

Tripadvisor is een platform waar menig reiziger en vakantieganger zijn ongezouten mening achterlaat over van alles en nog wat. Restaurants, toeristische trekpleisters, activiteiten en dus ook stranden krijgen recensies op het platform. En uit al die meningen ontstond een lijst met de crème de la crème onder de stranden. Groter winnaar is: Het Grace Bay Beach op de Turks- en Caicoseilanden. En dat ligt, niet te verwarren met de naam, bij de Antillen in de Atlantische Oceaan.

Overigens blijkt het Caribische gebied een verzameloord van mooie stranden. Maar in de top-10 staat ook een Europese zandparel. Wel zo prettig voor de reiziger die dichterbij huis blijft. Hier komen ze:

De top-10

1. Grace Bay BeachGraze Bay op de Turks- en Caicoseilanden

2. Varadero Beach: Varadero – Cuba

3. Turquoise Bay: Exmouth – Australië

4. Quarta Praia: Morro de Sao Paulo – Brazilië

5. Eagle Beach: Palm – Eagle Beach, Aruba

6. Radhanagar Beach: Havelock Island, India

7. Baia do Sancho: Fernando de Noronha – Brazilië

8. Trunk Bay Beach: Virgin Islands National Park – Verenigde Staten – Maagdeneilanden

9. Baía dos Golfinhos: Praia da Pipa – Brazilië

 

10. Spiaggia dei Conigli: Lampedusa – Italië

Overigens won vorig jaar het Australische, niet geheel onbekende, Whitehaven Beach op de Whitsunday eilanden. Opvallend is dat dit strand dit jaar niet de top-10 haalde. Wil je alle 25 mooiste stranden ter wereld bekijken? Je vindt de hele ranglijst van Tripadvisor hier. Daar staan meer Europese stranden tussen.

Disney bouwt een volledig dorp zodat jij nooit meer naar huis hoeft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.