Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 16 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Beveiliger RTL kreeg tip kort voor aanslag op De Vries

Een beveiliger van RTL Boulevard is ruim een week voor de aanslag op Peter R. de Vries ingeseind dat de misdaadverslaggever werd gevolgd naar de parkeergarage vlakbij de Amsterdamse tv-studio. Dat meldt De Telegraaf op basis van een eigen reconstructie.

Twee werknemers van de parkeergarage waar Boulevard-medewerkers hun auto’s parkeren, spraken de beveiliger die avond aan. Volgens hen werd De Vries vanaf de studio naar de parkeergarage gevolgd door een man die zich vreemd gedroeg. Toen De Vries de parkeergarage inliep, bleef deze man staan en volgde hij via de weerspiegeling van het kantoor van de garage hoe de misdaadverslaggever de garage uitreed.

Omschrijving matcht handlanger schutter

Volgens de garagemedewerkers liep de man vervolgens de straat uit. Ze omschreven hem volgens De Telegraaf als een ‘voormalig Oostblok-type’, petje op, tatoeage in zijn nek, lengte 1,65 meter. Deze man werd na de aanslag herkend als de Pool Kamil E., de handlanger van schutter Delano G.

G. was degene die De Vries bij de parkeergarage opwachtte en neerschoot. De Vries raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij later bezweek aan zijn verwondigen. Kamil E. was volgens politie en Openbaar Ministerie die avond niet alleen de hulp van Delano G., maar ook de ’spotter’ en het ’Oostblok-type’ dat De Vries al op 28 juni volgde van de studio naar de parkeergarage.

Peter R. de Vries krijgt prijs voor ‘grote bijdrage’ aan Nederland

Grapperhaus: ‘QR-code CoronaCheck-app scherper controleren, het móet’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beveiliger RTL kreeg tip kort voor aanslag op De Vries
Sluiten