Erik Jonk
Erik Jonk Reizen 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Reizen naar Amerika mag bijna weer, tickets als warme broodjes

We mogen bijna weer! Vliegen naar Amerika bedoelen we dan, als je dat wilt. Reizen vanuit Nederland (en heel Europa trouwens) naar de VS zijn vanaf november weer mogelijk. De vliegtickets vliegen gelijk als warme broodjes over de digitale toonbank.

Het aantal geboekte vliegtickets steeg na het nieuws over reizen naar de Verenigde Staten meteen flink. Gisteren werden de meeste vliegtickets naar de VS geboekt sinds 1 maart 2020. Dat blijkt uit data van Vliegtickets.nl.

Situatie reizen naar Amerika nu

Op dit moment heeft Amerika volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken nog een oranje reisadvies. Toeristische reizen en zakenreizen zijn niet toegestaan, maar vanaf november wel. Wie vanuit Amerika naar Nederland reist en volledig tegen corona gevaccineerd is, hoeft per vandaag overigens niet meer in quarantaine.

Maar terug naar de tijd wanneer er weer meer mag: november. Velen zullen al sinds het begin van de coronapandemie niet meer in Amerika zijn geweest. En dat blijkt, nu de grens voor vliegtuigen vanuit Nederland bijna opengaat. Het eerste effect op de verkoop van vliegtickets is namelijk al meteen te zien. Direct na de aankondiging van de versoepelingen verkocht Vliegtickets.nl het hoogste aantal tickets naar de Verenigde Staten sinds 1 maart 2020. Sinds die datum was het voor Europeanen quasi onmogelijk om naar de VS te reizen.

‘Explosieve stijging vliegtickets Amerika’

Ten opzichte van 20 september 2019 steeg het aantal boekingen naar Amerika met 91 procent. Ten opzichte van 20 september 2020 steeg het aantal boekingen naar de VS met 75 procent. Op 21 september werden 21 procent meer vliegtickets verkocht dan de (nieuws)dag ervoor. Absolute aantallen geeft Vliegtickets.nl – op navraag van Metro – net als andere reisorganisaties niet.

Sander van Veen is Manager Marketing & Yield van het genoemde boekingsplatform. Hij laat weten: „Het werd pas in de loop van de dag duidelijk, maar maandag zagen we meteen een groot verschil in het aantal geboekte vliegtickets naar de Verenigde Staten. Zo blijkt dus dat mensen bij het horen van nieuws over reisversoepelingen meteen handelen.”

Veel vliegtickets verkocht voor herfstvakantie

Ook boekingen voor Europa zitten in de lift. Ten opzichte van 2019 worden er voor de herfstvakantie 38 procent meer vliegtickets geboekt. Metro zette eind augustus coronamaatregelen in de landen om ons heen en vakantielanden op een rij. Voor de actuele stand van zaken is het altijd goed om het laatste reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te checken.

Deze activiteiten kun je doen in de veiligste stad ter wereld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.