Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Tour Doe Maar afgelast vanwege ziekte en ziekenhuistraject Henny Vrienten

Wat zullen ze er zin in gehad hebben, doe Doe Maar-fans en, niet op de laatste plaats, de leden van Doe Maar zelf. De afscheidstour van de band zou eindelijk plaatsvinden, nadat die al twee keer werd uitgesteld vanwege corona. Maar nu is de tour definitief afgezegd. Voorman Henny Vrienten (73) is namelijk ziek.

De tour stond gepland voor de komende paar maanden. De band zou dan al hun grote hits spelen en zo afscheid nemen van het publiek.

Afscheidstournee Doe Maar afgelast

Over de aard van de ziekte van Vrienten heeft de band of het management echter niks gezegd. Ook zijn de concerten niet nogmaals uitgesteld, maar is dit echt het einde voor de afscheidstour. „Henny en de andere Doe Maar-leden, alsmede de crew en natuurlijk alle fans, keken enorm uit naar de afscheidstournee”, staat in een korte verklaring. „We betreuren allen dat de tour geen doorgang kan vinden en wensen Henny veel beterschap en sterkte.”

Alle kaartkopers worden per mail geïnformeerd en krijgen hun aankoopbedrag van de tickets automatisch teruggestort. Het management van Vrienten vraagt met klem „de privacy van Henny en zijn gezin te respecteren”.

Henny Vrienten ziek, gaat ‘ziekenhuistraject in’

Op sociale media wordt al volop gespeculeerd over de ziekte van Vrienten, maar duidelijkheid is er dus niet. Om een verkoudheid zal het niet gaan, aangezien concertorganisator MOJO heeft laten weten dat de zanger „een ziekenhuistraject voor onderzoeken” ingaat.

Op sociale media vrezen fans het ergste, en delen ze mede zeer teleurgesteld te zijn: „Jeugdsentiment van een geweldige band Doe Maar voor mij! Heel veel sterkte aan Henny Vrienten. Jeugdsentiment zeker niet voor slechts Sinds een dag of twee.” Andere fans vrezen dat dit nu echt het einde van Doe Maar betekent.

https://twitter.com/Muziek1975/status/1440636866613559301

Reizen naar Amerika mag bijna weer, tickets als warme broodjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.