Judith Tielemans
Judith Tielemans Reizen 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Slapen in een windmolen of zeilboot: 5 unieke accomodaties binnen Europa

Waar de één zichzelf het liefste wilt omgeven met luxe op vakantie, is de ander juist blij met een primitieve kampeerervaring. Dankzij aanbieders als Airbnb en Wimdu is de keuze reuze. En daarmee hoef je dus niet perse in een hotel te overnachten om de deur uit te gaan, maar vind je tegenwoordig de meest unieke accomodaties op het platform.

Wij selecteren voor jou 5 speciale accomodaties binnen Europa, waar je het liefste per direct heen wilt, bij het zien van deze zomerse kiekjes.

1. Koepelhuis op Franse platteland

unieke airbnb accomodaties
Airbnb

Altijd al onder de sterren willen slapen? Dit koepelhuisje op het Franse platteland laat het hart van iedere natuurliefhebber sneller kloppen. Een ideale accomodatie voor een romantisch uitje met je partner, aangezien je hier veel privacy hebt, zo midden in de natuur, in het zuiden van Frankrijk. Wie ervoor kiest om de koepelwoning te huren (206 euro per nacht), kan genieten van een buitenbad en een vers ontbijtje van lokale, Franse producten. Yum!

2. Een kasteel voor jezelf in Italië

unieke airbnb accomodaties
Airbnb

Je zult waarschijnlijk nog meer privacy ervaren in dit gigantische kasteel in het noorden van Italië. Voor 175 euro per nacht heb je het hele kasteel voor jezelf. Wel zul je het zwembad en de jacuzzi met andere gasten moeten delen. Het kasteel heeft van binnen antieke en vintage meubels, waardoor het net lijkt alsof je in een Bridgerton-sprookje bent beland. 

3. Slapen in een Griekse windmolen

windmolen griekenland accomodaties
Airbnb

Vroeger werd deze Griekse windmolen gebruikt om tarwe te malen en meel te produceren, maar tegenwoordig kunnen mensen erin slapen. In de windmolen, bestaande uit drie verdiepingen, hebben mensen zelfs een tijdje echt gewoond. Vanaf de slaapkamer op de derde verdieping heb je uitzicht op de zee en het berglandschap van het Griekse eiland Zakynthos. Voor 175 euro per nacht kun je in deze unieke accommodatie verblijven.

4. Overnachten op een zeilboot in Lissabon

unieke airbnb accomodaties
Airbnb

Een unieke én goedkope manier om te verblijven in de Portugese hoofdstad Lissabon, is door een overnachting te boeken op één van deze zeilboten. Ze liggen in de haven net buiten het historische deel van de stad en je hebt keuze uit meerdere boten. Een overnachting kost 25 euro per nacht. Er zit geen keuken in de boot, maar wel een kleine wasbak, waarmee je jezelf kunt opfrissen.

5. Een trein omgetoverd tot huisje in Spanje

unieke airbnb accomodaties
Airbnb

Dit voormalige treinwagonnetje spant wel de kroon als het gaat om unieke accomodaties. Voordat mensen in de wagon konden slapen, werden er goederen vervoerd. Nu is het een luxe appartement, gelegen op een perceel van maar liefst 5200 m2. In dit stulpje kun je voor 220 euro per nacht genieten van je eigen jacuzzi, open haard en een ruim terras met uitzicht op de rivier de Turia. De omgeving is ideaal om te wandelen, hardlopen of fietsen. Wederom een geweldige vondst voor de natuurliefhebber!

Vijf bijzondere themahotels om bij weg te dromen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.