Judith Tielemans
Judith Tielemans Opvallend 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Opnieuw sneer van Harry Mens naar Martien Meiland: ‘Hij denkt dat hij een superster is’

Volgens Business Class presentator Harry Mens is Martien Meiland iets te veel in zichzelf gaan geloven. In de Nieuwe Revue reageert Mens op de verhuizing van de Meilandjes. Volgens hem gaan Martien en Erica Meiland „tonnen verliezen”, als ze hun Noordwijkse villa van 2,7 miljoen euro nu alweer gaan verkopen.

Naar eigen zeggen worden de Meilandjes gek van de fans die hen thuis storen. Daarom willen ze hun peperdure villa omruilen voor een exemplaar met meer privacy. Mens, die op nog geen 200 meter verderop woont, stelt dat het allemaal wel meevalt. Volgens hem verzinnen de SBS6-sterren de zogenaamde drukte rondom hun huis.

De Noordwijkse villa van de Meilandjes waar het over gaat Bekende buren

Volgens Mens wordt het allemaal behoorlijk aangedikt „uit een zelfverheerlijking”, aldus de presentator. „Ik zie er niets van. Martien roept maar wat. In werkelijkheid staat er helemaal niemand voor zijn deur. Hij zou misschien graag willen dat hij zo’n superster was”, zegt hij in een interview in de Nieuwe Revue. Daar voegde hij eerder al aan toe dat „Er ook weinig te zien is, want ze hebben geen voortuin en geen achtertuin.”

Villa van Meilandjes te koop voor 3 miljoen euro

In april van dit jaar kochten ze de ruime villa in Noordwijk voor maar liefst 2,7 miljoen euro, maar nu staat ‘ie dus weer te koop. De vraagprijs? 3 miljoen euro.

Dat bedrag gaan ze volgens Mens, tevens een bekende speler in de vastgoedwereld, nooit binnenhalen. Op Radio Veronica bekritiseert hij de Meilandjes door hun houding. „Ze zijn veel te impulsief. Ze zeggen ‘hou even mijn fiets vast’ en dan kopen ze gewoon een pand, terwijl ze niet nadenken.”

Harry vindt sowieso dat de Meiland-villa in Noordwijk volstrekt wordt overgewaardeerd. „Het zijn eigenlijk twee appartementen zonder tuin. Ze hadden beter na moeten denken.”

Harry Mens: ‘Ik ben bang dat het niet goed afloopt’

Volgens Mens hebben de Meilandjes te veel betaald voor de villa. „Het is niet meer waard dan 2 miljoen, met alle respect. Ze willen er nu 3 miljoen voor hebben. De tijd zal het leren, maar ik ben bang dat het niet goed afloopt.”

Of de twee SBS6-sterren er een megaverlies op gaan maken, kan Mens niet zeggen, maar wel zegt hij dat ze „zeer instabiel zijn.” Een ding dat ze sowieso kwijt zijn, is de overdrachtsbelasting van 2 procent voor de woning. In het geval van de Meilandjes kan het gaan om een bedrag tussen de 40.000 en 60.000 euro.

Mens legt uit: „Deze belasting is maar zes maanden geldig, dus de volgende koper moet weer belasting betalen. Dat zijn ze kwijt. We zullen het wel zien.” Ondanks zijn kritische houding hoopt Mens dat ze het allemaal kunnen oplossen. Hij noemt de hele situatie „een lachertje”.

Erica doet onthulling over relatie in Chateau Meiland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.