Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Reizen 26 jun 2021

Duits koppel reist de wereld rond om bekende filmscenes na te doen

Van Game of Thrones en Harry Potter, tot La La Land. De 31-jarige Judith Schneider en Robin Lachhein van 32 reizen al zeven jaar de wereld rond om bekende filmscenes en scenes uit series na te bootsen.

Het Duitse koppel zoekt exact uit op welke locaties de filmscenes zijn opgenomen, om er vervolgens naartoe te reizen en de scenes na te bootsen. De beelden, inclusief de originele scene post het koppel op Instagram.

Op zoek naar een gezamenlijke hobby

Scheinder en Lachhein uit Frankfurt besloten in 2014 dat het tijd was voor iets nieuws en besloten op zoek te gaan naar een gezamenlijke hobby. Al snel ontstond het idee om filmlocaties uit favoriete films en series te bezoeken en de na te doen.

In eerste instantie was het nooit de bedoeling om de foto’s te delen om social media, maar toen vrienden enthousiast reageerden op de foto’s besloten de twee in 2018 om een Instagrampagina te beginnen, aldus het koppel tegen CNN. Inmiddels wordt het account door ruim 41.000 mensen gevolgd.

Uren van research

Maar de filmscenes nabootsen is niet zo simpel als het lijkt. Soms gaan er heel wat uren van research aan vooraf. Vooral het achterhalen van de exacte locaties kost veel tijd, maar ook het regelen van de juiste kleding en de goede hoek voor een foto is niet altijd gemakkelijk, vertelt het stel. „Je moet precies de goede hoek vinden en op exact dezelfde plek als de acteurs staan”, zegt Lachhein.

Omdat beiden een drukke baan hebben, moeten ze de foto’s in hun vrije tijd nemen of als ze op vakantie zijn. Ondertussen hebben Scheinder en Lachhein zo’n honderd foto’s genomen, maar klaar zijn ze nog lang niet. „De lijst met locaties is lang, vertelt Scheinder. „Ik denk dat we nog heel wat jaren bezig zullen zijn.”

Frank de Boer: ‘Tsjechië is een lastige tegenstander’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Duits koppel reist de wereld rond om bekende filmscenes na te doen
Sluiten