Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 16 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Ken je deze ‘onontdekte’ culinaire bestemmingen al?

Waar kies jij je vakantiebestemmingen op uit? Strand? Cultuur? Natuur? Of ga je toch vooral voor een onvergetelijke culinaire belevenis? In dat geval hebben we vier niet voor de hand liggende culinaire topbestemmingen voor je op een rij gezet.

Uit een onderzoek van Booking blijkt dat bijna de helft van alle Nederlanders (44%) een vakantiebestemming kiest vanwege het aanbod van eten en drinken. Maar waar moet je dan precies heen? In eerste instantie denk je misschien dat je voor de lekkerste chocolade naar Zwitserland of België moet reizen. En voor de beste sushi ga je naar Japan, toch? Nou dat hoeft dus niet, want wist je dat je in Oekraïne ook heel goed kunt smullen van chocola? En in Hongarije kun je ook prima genieten van een wijntje.

Lviv in Oekraïne. Foto: Colourbox

Wijn drinken in Szekszárd, Hongarije
De rode Hongaarse wijnen hebben Szekszárd internationaal beroemd gemaakt. Szekszárd ligt op zo’n 160 km afstand van Boedapest en is de hoofdstad van de provincie Tolna, een van de oudste wijnstreken van Hongarije. De wijnen van Szekszárd zijn beroemd om hun volle en kruidige karakter.

Wel eens aan Hongaarse wijn gedacht? Foto: Booking.com

Sushi eten in Düsseldorf, Duitsland
Bij sushi denk je misschien niet direct aan Düsseldorf. Deze Duitse stad heeft de op-twee-na grootste Japanse gemeenschap van Europa en talloze Japanse restaurants en bars in de hele stad. Düsseldorf is niet alleen een goede stad om te shoppen en musea te bezoeken, maar je kunt er dus ook heel goed terecht als je zin hebt in goede sushi.

Düsseldorf heeft de op-twee-na grootste Japanse gemeenschap van Europa en talloze Japanse restaurants en bars in de hele stad. Foto: Colourbox

Bierfestival in Qingdao, China
Bier drinken in China? Ja, het kan. Het internationale bierfestival van Qingdao is een groots evenement dat plaatsvindt in augustus en het schijnt qua omvang en sfeer niet onder te doen voor het Oktoberfest in München! De Tsingtao-brouwerij is de op een na grootste van China en werd in 1903 opgericht door Duitse kolonisten.

De chinese stad Qingdao. Foto: Colourbox

Chocolade smullen in Lviv, Oekraïne
Oekraïne heeft de laatste jaren misschien een bittere nasmaak gekregen, wat best zonde is, want de authentieke stad Lviv is zeker een bezoekje waard.  Deze stad ligt in het westen van Oekraïne, tegen de grens van Polen. Lviv is de grootste stad in West-Oekraïne en heeft zijn eigen chocolademuseum, yum! Ook is de stad de host van het Nationale Chocoladefestival in oktober 2018. Tijdens dit event komen de beste chocolademerken van Oekraïne samen.

Volg Metrolifestyle_NL op Instagram voor jouw dagelijkse portie travel, beauty, lifestyle, food en mode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.