Job Halkes
Job Halkes Reizen 27 jun 2016

Biertje goedkoopst in Bratislava, duurst in Lausanne

Vergelijkingssites voor hotels, vlieg- en busreizen zijn er te over, maar er is nu ook een heuse vergelijkingstool voor bierprijzen. De website Omio, voorheen GoEuro laat zien waar je in de wereld het voordeligst uit bent bij het bestellen van zo’n goudgele rakker.

De vergelijkingssite berekende het gemiddelde van 70 steden door een biertje aan te schaffen in de supermarkt en in de horeca. Uit die index blijkt dat je in Bratislava in Slowakije het minst neertelt voor een pint, namelijk 1,47 euro. Op plaats twee vinden we Kiev in de Oekraïne (1,48 euro) en de derde plek is voor Krakau in Polen (1,66 euro).

Ben je bierhater of heb je geld te veel, dan kan je gerust een ticket boeken naar Lausanne. Daar betaal je gemiddeld 8,47 euro voor een flesje of glas gerstenat. De nummers twee en drie liggen in Azie. In Hong Kong betaal je 5,54 euro voor een biertje. Singapore staat daar net achter met een prijs van 5,11 euro.

Nederland in middenmoot

In de index zijn ook Den Haag en Amsterdam opgenomen. Die twee steden staan in de middenmoot, al ben je in de hofstad wel voordeliger uit met een prijs van 2,58 euro. In de hoofdstad kost het gele goud gemiddeld 2,93 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Biertje goedkoopst in Bratislava, duurst in Lausanne
Sluiten