Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 27 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Na musical Sky stopt ook ANNE

Toneelvoorstelling ANNE is 31 juli voor het laatst te zien in Theater Amsterdam. Het doek valt, maar ANNE is wel het langstlopende toneelstuk geworden dat in Nederland te zien was.

In Theater Amsterdam speelt de musical Sky donderdag voor het laatst. Het werk van onder meer John Ewbank en Marco Borsato ging dit voorjaar in première, maar werd matig bezocht. ANNE is op dit moment alleen op de zondagen te zien, maar dat is na 31 juli niet meer het geval.

Het verhaal over Anne Frank werd sinds mei vorig jaar zo’n 500 keer gespeeld. Koning Willem-Alexander was bij de première aanwezig.

Na musical Sky stopt ook ANNE
Koning Willem-Alexander met de producenten Robin de Levita en Kees Abrahams. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Ook bij ANNE wilde het aanvankelijk met de kaartverkoop niet zo vlotten. Echter, toen bekendgemaakt werd dat januari van dit jaar de laatste speelmaand zou zijn, kwam er een run op kaarten. Besloten werd toen om ANNE op zondag te blijven spelen. Met een verder leeg theater nu Sky verdwijnt, gaat dat niet meer.

Plannen

Voor Theater Amsterdam worden nieuwe plannen gemaakt. „Al zal dat op korte termijn nog niet zichtbaar zijn, dat heeft tijd nodig”, meldt theaterdirecteur Jeroen Tielens. „Naast eigen projecten praten we ook met andere producenten om het theater aan te bieden voor hun producties. Daar zitten een aantal zeer interessante projecten bij. Pauze houden we allerminst. We werken continu door aan innovatieve nieuwe projecten. Overigens blijft het theater ook open voor zakelijke evenementen, zoals afgelopen twee jaar al gebruikelijk was.”

Speciale Metro

Producent Robin de Levita is blij dat hij met collega’s het langstlopende toneelstuk heeft kunnen maken. Maar: „Het is jammer dat we moeten stoppen. We hechten aan de educatieve waarde van de voorstelling voor met name jongeren een groot belang.”

Metro maakt samen met de producenten nog een speciale ANNE-krant, samengesteld door basisscholieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Na musical Sky stopt ook ANNE
Sluiten