Remco Visser
Remco Visser Reizen 30 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

De vijf populairste steden van zakkenrollers

Als er een ding is dat een vakantie flink kan verpesten, is het wel gerold worden. Zonder geld, pinpasjes of reispapieren komen te zitten is namelijk enorm lastig in het buitenland.

De zakkenroller is dan ook de nachtmerrie van vrijwel elke toerist, maar helaas zijn de gauwdieven in vrijwel elke grote stad ter wereld actief. Ze bevinden zich vooral in de buurt van toeristische attracties en op drukke plekken midden in de stad.

Toch spannen enkele Europese steden de kroon als het over zakkenrollen gaat. Reissite TripAdvisor stelde een top-5 samen zodat je alvast gewaarschuwd bent tijdens je volgende stedentrip.

1. Barcelon

Volgens TripAdvisor staat Barcelona met stip op 1 als het gaat om de kans om gerold te worden. Vooral rond de bekende winkelstraat La Ramblas zijn veel goed georganiseerde zakkenrol-bendes, vooral uit Oost-Europa, actief.

2. Parijs

Van oudsher is Parijs een centrum van cultuur, maar ook het zakkenrollen neemt hand over hand toe in de lichtstad. Slachtoffers genoeg ook: jaarlijks bezoeken ruim 25 miljoen argeloze toeristen de Franse hoofdstad. Vooral in en rondom de metro moeten reizigers op hun hoede zijn voor zakkenrollers.

3. Madri

Met onder meer het Koninklijk Paleis, het archeologisch museum en drie internationaal befaamde kunstmusea is Madrid een schitterende stad om te bezichtigen. Maar vanwege het vele verkeer, de ladingen toeristen en de vele straatartiesten kan het er soms ook erg chaotisch zijn. En daar maken zakkenrollers dan ook dankbaar gebruik van.

4. Praag

Wie in Praag de beroemde Karelsbrug bezoekt, is een lopend doelwit om bestolen te worden. Zakkenrollen is in heel Tsjechië namelijk sowieso een groot probleem en vooral op drukke, toeristische plekken als deze.

5. Rome

De indrukwekkende historische gebouwen en de cultuur in Rome zijn voor elke toerist een verademing. Doordat bijna elke reiziger zijn volledige aandacht gevestigd heeft op bijvoorbeeld de Trevi fonteinen, het Pantheon of het Colosseum, kan een dief eenvoudig zijn slag slaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.