Commerciële redactie
Commerciële redactie Partnerbijdrage 26 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Een auto polijsten: hoe doe je dat?

Als het gaat om het behandelen van een auto, kunnen er meerdere pakketten op een auto los gelaten worden. Maar welke pakketten bieden nu welke voordelen? Zo kan een auto alleen gewassen worden, of kan een auto een volledige lakcorrectie ondergaan.

De lakcorrectie wordt uitgevoerd met een polijstmachine, om een voordeel te behalen met polijsten hoeft niet elke imperfectie uit de lak gehaald te worden. Met een lichte polijstbeurt valt er al een mooi resultaat te bereiken.

Het wassen van de auto

Voordat een auto gepolijst kan worden zijn er een paar stappen die eerst moeten gebeuren, zo moet je de auto bijvoorbeeld eerst goed wassen. Met water, uiteraard, maar ook met autoshampoo en een washandschoen. Met dat laatste verwijder je het grove vuil van de lak. Wanneer de auto eenmaal met de hand gewassen is, is het ook nodig vliegroest te verwijderen, om de metaaldeeltjes van de lak te verwijderen.

Als dat eenmaal gebeurd is, moet de auto gekleid worden. Het klei helpt bij het verwijderen van het vuil wat je niet ziet, maar wat wel aanwezig is in de lak. Wanneer je dit vuil niet uit de lak verwijdert, zal het polijsten van de auto meer schade doen dan dat het de lak zal corrigeren.

Een lichte polijstbeurt

De volgende stap: een polijstmachine kopen. Zonder de juiste machine is het polijsten van je auto namelijk een hele klus. Je kunt het ook met de hand doen, maar dan duurt het wel een stuk langer voor je resultaat ziet. Bij een lichte polijstbeurt kan de kleur van de lak weer een nieuw leven in worden gebracht. Staat je auto vaak in de zon? Dan bestaat de kans dat de lak op den duur dof uitslaat. Dat ga je tegen met een lichte polijstbeurt: zo haal je de doffe laklaag van de auto af. Voor zo’n lichte polijstbeurt wordt er gebruikgemaakt van een polish polijstmiddel. Alleen is deze stap lang zo intensief niet als wanneer de auto een volledige lakcorrectie ondergaat.

Een volledige lakcorrectie

Een volledige lakcorrectie gaat er even anders aan toe dan bij een lichte polijstbeurt. Bij zo’n volledige lakcorrectie wordt de auto namelijk in meerdere stappen gepolijst. Je begint met een compound polijstmiddels, dit polijstmiddel is grover dan de polish waardoor er meer correctie ontstaat. Wanneer de auto is gepolijst met de compound, dient de auto nog een keer gepolijst te worden met de polish. Aangezien de compound kleine krasjes achter laat in de lak bij het weghalen van de diepe krassen, dienen deze kleine krasjes weer weggehaald te worden met de polish. En voilà, een gepolijste auto!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een auto polijsten: hoe doe je dat?
Sluiten