De grootste verschillen tussen Nederland en Spanje

Loop jij al een geruime tijd rond met het idee dat je tijdelijk of voorgoed wilt emigreren naar Spanje? Dan is het zeker geen verkeerd idee om je alvast even wat in te lezen over de grootste verschillen tussen deze twee landen.

Wanneer je wilt emigreren naar Spanje, zal je vast al eens in dit land zijn geweest. Toch is een tijdelijk verblijf of vakantie niet echt te vergelijken met een huis kopen in Spanje. De grootste verschillen tussen ons kleine landje en Spanje zijn dan ook even voor je op een rijtje gezet. Lees snel even verder, zodat je volledig op de hoogte bent.

Het Spaanse leven

Het leven in Nederland is behoorlijk druk te noemen en vooral wanneer we dit vergelijken met de landen om ons heen. Bijna iedere dag in ons leven is ingepland en dat zorgt er soms voor dat er weinig ruimte is voor spontane uitjes en ideeën. In Spanje ligt dit net even wat anders en ook het levenstempo is hier absoluut niet te vergelijken met dat in Nederland. Schrik er bijvoorbeeld niet van als je afspraak zonder excuus een kwartier tot een half uur later verschijnt. Dit is hier de normaalste zaak van de wereld. Ook eten mensen hier over het algemeen aanzienlijk later dan we in Nederland gewend zijn.

De siësta’s

Wanneer je vaker in Spanje bent geweest, zal inmiddels al wel kennisgemaakt hebben met de siësta’s. Vooral voor ons als Nederlanders, die altijd verwachten dat je (zelfs op zondag) naar een winkel kunt, is dit toch even wennen. Veel winkels zijn tussen 14.00 en 17.00 uur gesloten. Je doet er dan ook verstandig aan om je bezoek aan het winkelcentrum om deze tijden heen te plannen. Een voordeel van de siësta’s is dat de winkels ’s avonds over het algemeen wat langer open zijn. Ook zijn in de grotere steden siësta’s niet meer vanzelfsprekend, want ook in Spanje wordt de behoefte voor winkels die de gehele dag open zijn steeds groter.

Feestdagen

Of je nu gaat wonen in de Costa Blanca, het centrum van het land of bijvoorbeeld in de noordelijke regio’s, in Spanje is er absoluut geen tekort aan feestdagen. In sommige regio’s zijn er in Spanje veertien feestdagen per jaar, wat betekent dat je over een heel jaar gezien zomaar kunt rekenen op twee weken extra vakantie. Ideaal toch? En dit maakt het leven in Spanje dan ook zeker aantrekkelijker, vooral voor ons als hardwerkende Nederlanders.

Familie en vrienden staan op #1

Wij als Nederlanders staan wereldwijd toch wel bekend als een zelfstandig volk. Hoewel familie en vrienden natuurlijk ook voor ons belangrijk zijn, wordt er toch ook wel verwacht dat je het in je eentje kunt rooien. Dit zorgt er dan bijvoorbeeld ook voor dat Nederlanders niet snel om hulp zullen vragen. In Spanje ligt dit compleet anders en is het enorm belangrijk om genoeg aandacht te besteden aan je vrienden en familie.

Hopelijk ben je door dit blogartikel wat beter op de hoogte van wat je precies kunt verwachten in Spanje. Vergeet ook zeker niet om wat informatie op te doen bij officiële instanties of gewoonweg bij je vrienden en kennissen. Het gaat dan vast helemaal goed komen!

In samenwerking met Molders Media.

Deze supermakkelijke hack om geld te besparen op hotels gaat viral op TikTok

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De grootste verschillen tussen Nederland en Spanje
Sluiten