Externe bijdrage
Externe bijdrage Partner 26 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Innovaties en trends in 2024 van gietvloeren

Gietvloeren veranderen de manier waarop we over vloeren denken. In 2024 zijn er een aantal spannende trends die deze ontwikkeling onderstrepen. Met hun naadloze ontwerp en veelzijdigheid staat de gietvloer centraal in deze innovatieve golf.

Of je nu een landelijk huis, een bestaande woning of een nieuwbouwproject hebt, gietvloeren bieden een moderne, elegante uitstraling die elke ruimte er beter uit laat zien. Ze zijn niet alleen aantrekkelijk, maar ook praktisch, met een lange levensduur en minimale onderhoudsvereisten. Hieronder vind je de drie belangrijkste voorspellingen voor 2024.

Voorspelling 1: Epoxy gietvloeren, oorspronkelijk populair in fabrieksgebouwen en bedrijfsloodsen, vinden nu hun weg naar woonhuizen. Deze vloeren bieden een industriële, maar toch elegante look en zijn een kosteneffectieve optie voor mensen die iets anders willen.

Voorspelling 2: Een andere opkomende trend is het gebruik van gietvloeren in renovatieprojecten. De mogelijkheid om oude vloeren niet te hoeven verwijderen, maar deze te renoveren met een gietvloer, is zowel milieuvriendelijk als kostenbesparend.

Voorspelling 3: Gietvloeren zijn ideaal voor verschillende kamers in huis, inclusief badkamers, vanwege hun naadloze, gladde oppervlak dat gemakkelijk schoon te houden is. Ze zijn kleurvast, slijtvast en geschikt voor vloerverwarming, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor drukbezochte ruimtes.

Welke kleuren zijn hot in 2024?

In 2024 zullen gietvloeren niet alleen opvallen door hun structuren en materialen, maar ook door hun kleurentrends. Deze trends weerspiegelen de bredere verschuivingen in interieurdesign en bieden spannende nieuwe mogelijkheden voor wie zijn huis een moderne uitstraling wil geven.

1. Aardse neutrals: Terug naar de basis met aardse tinten zoals warm grijs, zacht beige en subtiele bruintinten. Deze kleuren creëren een gevoel van rust en natuurlijke elegantie in elke ruimte. Ze zijn veelzijdig, tijdloos en passen bij verschillende interieurstijlen. Ze bieden een subtiele achtergrond die andere elementen in de kamer, zoals meubels en kunstwerken, laat schitteren.

2. Rijke, donkere tinten: Donkere gietvloeren worden steeds populairder, denk aan diepe blauwtinten, verzadigd groen, en zelfs zwart. Deze kleuren zorgen voor een stijlvolle look en zijn bijzonder effectief in ruimtes met veel natuurlijk licht. Donkere vloeren bieden een prachtig contrast met lichtere wanden en meubels, waardoor een moderne sfeer ontstaat.

3. Zachte pastels: Zachte pasteltinten zoals lichtroze, lichtblauw en mintgroen zijn ook een trend in 2024. Deze kleuren zijn perfect voor het creëren van een rustige, serene omgeving. Pasteltinten werken goed in kleinere ruimtes of kamers met beperkt natuurlijk licht, omdat ze de ruimte lichter en luchtiger kunnen laten lijken.

4. Metallic accenten: Een andere trend is het gebruik van subtiele metallic accenten in gietvloeren. Denk hierbij aan zachte goud- of bronskleurige tinten die een luxe en verfijnde uitstraling geven. Deze kleuren werken goed in combinatie met zowel donkere als lichte tinten en voegen een vleugje glamour toe aan elke ruimte.

Welke ruimtes zijn naast de woonkamer ook geschikt voor een gietvloer?

Gietvloeren zijn in 2024 niet alleen populair voor woonkamers, maar ook voor andere ruimtes in huis. Een van de meest trendy toepassingen is in slaapkamers, waar gietvloeren zorgen voor een strakke, moderne uitstraling en een naadloze overgang tussen verschillende ruimtes. De voordelen van gietvloeren, zoals gemakkelijk onderhoud, duurzaamheid en de mogelijkheid om te combineren met vloerverwarming, maken ze ideaal voor slaapkamers. Ze bieden een minimalistische look die goed past bij hedendaagse interieur ontwerpen. Daarnaast zijn ze hypoallergeen en dus een gezonde keuze voor slaapomgevingen. Ook in badkamers en keukens winnen gietvloeren naast beton cire aan populariteit vanwege hun waterbestendigheid en naadloze afwerking, wat bijdraagt aan een schone, gestroomlijnde look.

De Done-list is de nieuwe To Do-list: zo werkt het

Wat voor invloed heeft slaap op je gezondheid?

In samenwerking met Coatingvloer.nl

Reacties