Metro
Metro Verkeer 15 mei 2020 / 12:59 uur

De goedkoopste parkeerplekken in de Amsterdamse binnenstad

Nergens ter wereld zijn de parkeertarieven zo hoog als in Amsterdam! Als je je auto in Amsterdam op straat parkeert betaal je gemiddeld 13,20 euro.

Amsterdam is hiermee de duurste stad om je auto op straat te parkeren, voor steden als Parijs en New York.
Ondanks dat de parkeertarieven in Amsterdam enorm hoog liggen kan je toch relatief goedkoop uit zijn. In dit artikel lees je waar je de goedkoopste parkeerplekken in onze hoofdstad vindt.

Parkeren in Amsterdam-centrum

Wil je je auto in het centrum kwijt? Dan is het handig om goed op te letten. De parkeertarieven in Amsterdam-centrum kunnen oplopen tot 7,50 euro. Kijk daarom of je je bolide bij een sportclub of een begraafplaats kunt parkeren, zoals begraafplaats St. Barbara aan de Spaarndammerdijk of begraafplaats Vredenhof aan de Haarlemmerweg.

In het centrum heb je ook een aantal voordelige parkeergarages. Zo betaal je bij parkeergarage Oosterdok, aan het IJ, maximaal 20 euro als je tussen de 5 en 24 uur parkeert. Parkeren bij Oosterdok is ook aan te raden als je verder wilt reizen naar Amsterdam-Noord. Neem de gratis (!) veerdienst en je bent zo aan de overkant.

Zoek je liever een parkeergarage die dichterbij het centrum ligt? Bij Q-park Weesperplein ligt vlakbij de Amsterdamse grachten. In het weekend betaal je in deze garage maximaal 15 euro.

Parkeren Amsterdam
Hier lijkt het druk en vol, maar gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de parkeerkosten laag te houden.

Parkeren in West

Wil je je auto in Amsterdam-West parkeren? Ook in deze regio geldt betaald parkeren. Alleen op zondag is betaald parkeren in sommige buurten mogelijk.

In West kan je je auto vaak een stuk sneller kwijt in dan in het centrum. Zo is er voldoende ruimte om te parkeren bij het Westerpark. De parkeertarieven liggen iets lager dan in het centrum. Waar je in het centrum gemiddeld 7,50 euro per uur betaalt kost het parkeren in West gemiddeld 6 euro per uur.

Andere goedkope plekken vind je bij de Transformatorweg en de Hugo de Grootstraat. Bij de Transformatorweg mag je je auto maximaal 3 uur parkeren en betaal je 10 cent per uur. Dit geldt ook voor de Hugo de Grootstraat. In deze straat mag je je auto maximaal 1 uur laten staan.

Parkeren in Oost

In Amsterdam-Oost vind je een aantal goedkope parkeerplekken rond het Amstelstation. Ook is het voordelig om je auto bij Park Frankendael te parkeren. Zo vind je aan de westkant van het park voldoende parkeerplaatsen om je auto kwijt te kunnen.

Andere goedkope parkeerplaatsen vind je bij de Radioweg, vlakbij de sportvelden en de Jaap Edenbaan. Ook hiervoor geldt de 10 cent-zone. Je mag je auto hier maximaal 4 uur laten staan.

Parkeren in Amsterdam hoeft niet duur te zijn

Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de parkeerkosten laag te houden. Parkeer bijvoorbeeld op een P+R-terrein. Je parkeert dan je auto vlakbij een station en reist verder met het openbaar vervoer. Voor een combiticket betaal je slechts 1 euro per 24 uur. Een voorwaarde is wel dat je het centrum of delen van Oost, Zuid en West bezoekt.

Reserveer ook je parkeerplek van tevoren. Voor zowel garages als het parkeren op straat kan je tegenwoordig vooraf je parkeerplek reserveren. Zo weet je zeker dat je je auto in Amsterdam kwijt kan!

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Metro)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De goedkoopste parkeerplekken in de Amsterdamse binnenstad
Sluiten