Redactie Metro
Redactie Metro Openbaar vervoer 5 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Storing bij Utrecht Centraal verholpen, rond 16.00 uur weer treinverkeer

De systeemstoring die rond 13.30 uur roet in het eten van reizigers rond Utrecht Centraal gooide, is verholpen. Rond 16.00 uur vanmiddag zouden de treinen weer moeten rijden, meldt Prorail.

Wat precies de oorzaak van de storing was, is nog onduidelijk. Er zijn meerdere gestrande treinen, geprobeerd wordt die binnen te rijden op een dichtstbijzijnd station zodat de mensen uit de trein kunnen, aldus een woordvoerster. De gestrande treinen zorgen voor een „logistieke puzzel die we moeten leggen” om ze weer naar een perron te krijgen. Reizigers moeten daarom de rest van de dag rekening houden met vertragingen.

Storing ‘in brede regio van Utrecht’

Ook de NS maakt melding van de systeemstoring. De vervoerder stelt dat er „in de brede regio van Utrecht” geen treinverkeer mogelijk is, wat ook te zien is in de reisplanner. Volgens de ProRail-woordvoerster heeft een storing „op zo’n cruciale plek al snel invloed op de hele dienstregeling”.

ProRail doet op dit moment onderzoek naar de storing. Reizigers kunnen hun reis beter uitstellen en niet naar het station komen, is het advies van ProRail en NS. Een NS-woordvoerster laat weten dat er geen bussen worden ingezet omdat het gebied dat door de storing getroffen wordt, te groot is.

Volgens de woordvoerster was er rond 14.45 uur sprake van zo’n 15 à 20 gestrande treinen. Die worden „zo snel mogelijk en op een veilige manier” naar een station gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties