Redactie Metro
Redactie Metro Openbaar vervoer 1 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Voorlopig geen treinen tussen Amersfoort en Amsterdam

Wie vandaag een reisje tussen Amersfoort en Amsterdam of andersom op de planning heeft, moet die wellicht even uitstellen. In elk geval tot 9.00 uur vanochtend rijden er nog geen treinen door een defect aan een bovenleiding.

In eerste instantie maakten de NS en ProRail bekend dat het treinverkeer tussen de twee steden kon worden hervat. Bij controle van de bovenleiding tussen Naarden en Weesp is volgens ProRail nog schade ontdekt die moet worden hersteld.

Weer treinen in de ochtend

Eerder vanmorgen meldde ProRail dat vanaf 7.00 weer treinen konden rijden. Dat wordt waarschijnlijk 09.00 uur, meldt de spoorbeheerder.

Door de beschadiging van de bovenleiding over een lengte van een kilometer strandde gisteravond een trein met honderd mensen aan boord. De trein stond uren stil, middenin een polder. Spoorwerkers hebben de hele nacht doorgewerkt om de schade te herstellen, maar zijn dus nog niet helemaal klaar.

Lees ook: Dringend advies mondkapjes geldt voor heel Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voorlopig geen treinen tussen Amersfoort en Amsterdam
Sluiten