Metro en ANP
Metro en ANP Openbaar vervoer 22 mei 2020 / 19:15 uur

Machinist treinongeval Hooghalen overleden

De machinist (58) van een passagierstrein is vrijdag bij Hooghalen bij een treinongeval omgekomen. Zijn trein botste op een oplegger van een tractor.

De machinist uit Hardenberg raakte bekneld en overleed direct, aldus de politie.

De bestuurder van de tractor bleef ongedeerd en is meegenomen naar het politiebureau om te worden gehoord. Twee passagiers in de trein raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie zijn ze „naar wat het lijkt” lichtgewond. De overige passagiers, ongeveer vijftig mensen, zijn nagekeken door hulpverleners en ongedeerd.

Onbewaakte spoorwegovergangen opheffen

Het ongeval was op de onbewaakte spoorwegovergang bij de Beilerweg en de Oude Provincialeweg. ProRail wil alle onbewaakte spoorwegovergangen op termijn opheffen, maar een woordvoerder kon nog niet zeggen of deze ook op de lijst staat. Twee jaar geleden werden ongevallen op spoorwegovergangen al onderzocht. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kwam er toen niet goed vanaf.

treinongeval
De beschadigde trein bij Hooghalen. Foto: ANP / Roland Heitink

Het treinverkeer tussen Hoogeveen en Assen was na het ongeval van vrijdagmiddag gestremd, meldt ProRail. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

President-directeur van de NS Roger van Boxtel, spreekt van een gitzwarte dag. Ook elders is er groot verdriet.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Machinist treinongeval Hooghalen overleden
Sluiten