Vincent Smit
Vincent Smit Openbaar vervoer 18 feb 2020 / 10:10 uur

OV-Ombudsman: ‘Dorpen slechter bereikbaar door verdwijnen buslijnen’

Met het openbaar vervoer naar dorpen en sommige woonwijken van steden wordt steeds lastiger, dat zegt ov-ombudsman Bram Hansma. De reden hiervoor is het verdwijnen van minder goed bezette buslijnen. 

Doordat er meer wordt geïnvesteerd in ov-verbindingen met hogere frequenties en duurdere bussen, worden andere haltes soms afgestoten. Hierdoor moeten reizigers verder lopen van en naar een bushalte. Mensen zonder eigen vervoer, ouderen en mensen slecht ter been zijn kunnen daarom volgens de ombudsman in de problemen komen.

Vorig jaar werden er bushaltes geschrapt in onder andere in de Utrechtse wijk Schaakwijk, in De Bilt (Utrecht) en in Sint Willebrord (Noord-Brabant).

Klachten over verdwijnen klachtformulier

Ook geeft de ombudsman het advies aan de NS dat zij het online klachtenformulier weer moeten introduceren. In het algemeen vindt hij dat vervoerder meer rekening moeten houden met mensen die niet zijn opgegroeid met digitale middelen.

De ombudsman kreeg in het laatste kwartaal van vorig jaar in totaal meer dan duizend klachten binnen. Veruit de meeste klachten gingen over de NS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
OV-Ombudsman: ‘Dorpen slechter bereikbaar door verdwijnen buslijnen’
Sluiten