Vincent Smit
Vincent Smit Nieuws 18 feb 2020 / 10:09 uur

Almere moet oplossing worden voor woningnood

Een nieuwe megawijk met 25.000 tot 30.000 huizen in Almere moet een oplossing bieden voor het woningtekort in Nederland. Althans dat is het plan van coalitiepartijen CDA en D66. De nieuwe wijk zou de naam ‘Almere Pampus’ moeten krijgen. 

Er liggen al lange tijd plannen voor een nieuwe woonwijk in het westen van Almere. Het gebied ligt nu braak. Op een paar windmolens na, is het een groot grasveld. Er zou eigenlijk pas in 2025 naar de plannen gekeken worden maar CDA en D66 roepen het kabinet op om dit jaar al een beslissing te nemen.

Het kabinet wil de komende jaren 300.000 extra huizen bouwen in Nederland om het woningtekort te verhelpen.

Rob Jetten denkt grote slagen te slaan met het volbouwen van de polderstad. „Je kan hier in één klap tien procent van het woningtekort oplossen." Almere heeft op dit moment meer dan 200 duizend inwoners.

Brug of tunnel

Om de nieuwe wijk aantrekkelijk te maken is volgens de partijen ook een snelle metroverbinding met Amsterdam noodzakelijk. „Mijn voorkeur zou uitgaan naar een tunnel, omdat je dan het IJmeer intact kan houden. Als je een snelle metrolijn aanlegt, ben je in 10 minuten in hartje Amsterdam." Die verbinding zal tussen de 2 en 3 miljard euro gaan kosten.

De Almeerse burgemeester Franc Weerwind heeft positief gereageerd op het voorstel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Almere moet oplossing worden voor woningnood
Sluiten