Metro
Metro Openbaar vervoer 30 apr 2018 / 07:10 uur

Tóch geen snelverbinding tussen Amsterdam en Berlijn

De veelbelovende treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn gaat er voorlopig niet komen. Dit is te wijden aan een gebrek aan financiën voor de investeringen in de infrastructuur die bij het project komen kijken. De reistijd had 6 uur en 20 minuten verkort moeten worden, schrijft Trouw.

Plannen vallen in het water

Dit blijkt uit gesprekken van de NS met het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn. Er zouden ook stations tussen Amsterdam en Berlijn overgeslagen gaan worden, wat een hoop tijd zou besparen. Dit kan echter ook niet: de steden langs het traject willen hun internationale treinverbinding houden. De verbinding zou daarnaast zo’n twintig minuten sneller kunnen, zodra het niet meer nodig is om aan de grens van Duitsland van trein te wisselen.

Teleurstelling

Niet alleen de NS is teleurgesteld vanwege de verbinding, ook de duurzaamheidstak baalt enorm: internationale treinverbindingen zouden volgens hen een belangrijke oplossing kunnen zijn voor het probleem van het overvolle Schiphol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tóch geen snelverbinding tussen Amsterdam en Berlijn
Sluiten