Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Beveiligers aangehouden om omvangrijke kluisjesroof

Een team van de Brabantse politie heeft op maandagochtend twee mannen van hun bed gelicht omdat ze ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een grote kluisjesroof in Oudenbosch.

Begin maart werd de inhoud van zeshonderd kluisjes in de kelder van een Rabobankfiliaal in Oudebosch ontvreemd. De verdachten zijn twee beveiligers die juist verantwoordelijk waren voor de beveiligers, dit meldt een woordvoerder van de politie.

Hulp van binnenuit?

De verdachten komen uit Roosendaal en Etten-Leur. Hun huizen worden maandagochtend door de politie doorzocht. Op maandag 5 maart werd ontdekt dat kluisjes in de kelder van het bankgebouw waren leeggeroofd. De kelder telt ongeveer zeshonderd kluisjes.

Vanaf het begin heeft de politie er rekening mee gehouden dat de daders hulp hebben gehad van binnenuit. De opvallende kluiskraak was goed voorbereid en professioneel uitgevoerd.

Eerder deze maand werd bekend dat de politie ook beveiligingsbedrijf EBN in het vizier had. De server van het bedrijf was in beslag genomen. EBN liet destijds weten mee te werken aan het onderzoek van de politie en is ook bezig met een intern onderzoek.

Over de precieze omvang van de buit hebben de bank en de politie nooit mededelingen gedaan. Dit soort ‘safe boxes’ bevatten vaak zeer waardevolle spullen zoals sierraden, goud en contant geld. Volgens schattingen kan de schade rond de 15 miljoen euro zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.