Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Openbaar vervoer 18 okt 2017 / 14:35 uur

Voor tonnen schade aan treinen door graffitispuiter

Op het rangeerterrein in Haarlem heeft een nog onbekende graffitispuiter sinds de zomer 17 NS-treinen beklad met een zuurhoudende verf. De schade wordt geschat op zo’n 400.000 euro. Hiernaast moeten treinen uit de roulatie worden gehaald voor herstelwerkzaamheden.

Politie en NS hebben de jacht op de dader geopend. Er zijn videobeelden van de vandaal. Deze worden op 1 november gedeeld op social media als de persoon zich voordien niet meldt.

Update 1 november:…

Gepostet von Landelijke Eenheid Noordwest am Dienstag, 17. Oktober 2017

De graffitispuiter, met de handtekening WAU, gebruikt een soort zuur in de verf waardoor de eigen verflaag van de trein wordt beschadigd. Ook wordt de trein bekrast. Bij drie treinen is de schade zo omvangrijk dat ze helemaal geschuurd moeten worden. Hierdoor zijn ze anderhalve week niet inzetbaar.

„Los van de kosten vinden wij het niet te verkroppen dat reizigers zoveel hinder hebben van deze vorm van vernieling”, laat NS weten. „Naast de aankoop van nieuwe treinen investeren wij ook in het opknappen van bestaande treinen voor onze reizigers. In totaal is dat een investering van 2,5 miljard euro. Wij vinden het dan ook onacceptabel als onze treinen beschadigd worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor tonnen schade aan treinen door graffitispuiter
Sluiten