Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 18 okt 2017 / 16:35 uur

Rotterdamse agente vecht hoofddoekverbod politie aan

Een Rotterdamse agente is naar het College van de Rechten voor de mensen gestapt. Het is haar namelijk verboden om een hoofddoek te dragen tijdens werk. Dit omdat de uitstraling van de politie neutraal moet zijn. ‘De hoofddoek’ is een gevoelig onderwerp bij de politie en ook binnen de politiek.

Net in dienst

De agente is pas net in dienst bij de politie en wordt eind volgende maand beëdigd. De vrouw wilt dat er een proef komt met de ‘Uniform plus’. Ze zegt dat het de diversiteit ten goede komt, schrijft de Telegraaf.

De korpsleiding heeft haar nu toestemming gegeven om een hoofddoek te dragen tijdens het verrichten van administratieve werkzaamheden, maar tijdens contact met burgers mag dit niet. Een politiemedewerker mag namelijk niet zomaar beslissen welke levensstijl hij of zij aanhoudt.

Advocaat

Volgens haar advocaat is de politie selectief in het toepassen van deze gedragscode. Ze zag tijdens de Gay Pride namelijk ook een agent met een vlag zwaaien, en dat is ook een uiting van levensovertuiging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdamse agente vecht hoofddoekverbod politie aan
Sluiten