Metro
Metro Nieuws 18 okt 2017 / 14:32 uur

Man veroordeeld voor stalken Eberhard Van der Laan

Een 69-jarige man uit Utrecht is woensdag veroordeeld voor het stalken van, de toen nog zieke, burgemeester Eberhard van der Laan. De Utrechter moet een boete van 1.500 euro betalen.

Lastigvallen

De man viel Eberhard van der Laan lastig in de periode van maart 2016 tot maart dit jaar. In totaal heeft hij de burgemeester zeven brieven gestuurd, waarin hij Van der Laan beschuldigt van liegen tegen justitie. Daarbij eiste hij op hoge toon excuses én hij schreef dreigende teksten als ‘Ik ben uw spelletjes spuugzat’ en ‘U moet wel uit gaan kijken!’. Burgemeester Van der Laan heeft hierom aangifte gedaan.

Veroordeling

De Utrechter had Van der Laan al eerder bedreigd, wat voor de rechtbank zwaar meewoog. Dit was omdat van der Laan tien jaar geleden een leugenachtige verklaring zou hebben afgelegd tussen de Utrechtse man en zijn toenmalige werkgever, de NS.

Dezelfde man is in 2011 al eerder veroordeeld voor het stalken van Eberhart Van der Laan. Hij heeft hiervoor twee weken in de gevangenis gezeten, schrijft de Telegraaf. Omdat dit niet geholpen lijkt te hebben, wordt gehoopt dat een geldboete meer effect heeft. Ze hopen dat de Utrechter deze straf beter zal ‘voelen’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man veroordeeld voor stalken Eberhard Van der Laan
Sluiten