Johan van Boven
Johan van Boven Sport 28 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Cillessen voelt de pijn van blunderende Karius

Pijnlijker kan het niet. Als zelfs iemand van de tegenstander je komt troosten, weet je dat het echt goed mis is gegaan. Na de Champions Leaguefinale tussen Real Madrid en Liverpool legde uitblinker Gareth Bale zijn arm om de schouder van Loris Karius, die met twee kapitale blunders een ongewenst groot aandeel had in de 3-1 zege van de Spanjaarden.

„Dat is verschrikkelijk”, aldus Jasper Cillessen. „Op zo’n moment moet je iemand volledig met rust laten. Ik weet nog goed dat we met Ajax bij De Graafschap het kampioenschap verspeelden. Toen was ik drie dagen niet te genieten en ik denk dat dat ook voor Karius geldt. Je moet het eerst zelf zien te verwerken, daarna mogen anderen zich ermee gaan bemoeien.”

Doodsbedreiging

Via social media is de doelman van Liverpool inmiddels verschillende keren met de dood bedreigd en ook zijn gezin moet het ontgelden. Nu moeten we anonieme ‘stoere’ tweets niet altijd serieus nemen, maar het geeft wel aan dat de Duitser voorlopig nog wel zal worden herinnerd aan zijn blunders. Misschien wel voor altijd.

Loris Karius baalt na zijn tweede blunder in de finale van de Champions League. Foto: EPA

Het is de nachtmerrie van elke doelman. Eerst gooide hij de bal tegen de voet van Karim Benzema, waarna de bal in het doel stuiterde en vervolgens liet hij een schot van Bale via zijn handen tegen het net ploffen. Cillessen: „Ik heb in de jeugd ook wel eens op die manier een bal door mijn handen laten glippen. Dat was bij de C-pupillen, dus gelukkig een hele tijd geleden. Het was voor Karius een vervelende bal, je zag ’m zwabberen. Hij heeft de pech dat het juist op zo’n moment misgaat voor hem en zijn ploeg.”

Transfer

Aan de rand van het trainingsveld van Oranje, dat zich voorbereid op de oefenwedstrijden tegen Slowakije (donderdag) en Italië (maandag) werd gelijk maar geopperd dat Cillessen een transfer naar Liverpool moet maken. De 39-voudig international wil na twee seizoenen in dienst van FC Barcelona meer wedstrijden keepen dan de tien duels die hij afgelopen jaar onder de lat heeft gestaan. De club heeft hem echter laten weten dat hij ‘voorlopig’ niet mag vertrekken.

Zolang Marc-André ter Stegen bij Barça onder contract staat, zal Cillessen het moeten blijven doen met een rol op het tweede plan. Terwijl twee jaar geleden die onderlinge strijd nog redelijk open lag. Inmiddels is de Duitser uitgegroeid tot een van de beste keepers van Europa. „Vooral in de eerste seizoenshelft was hij weergaloos”, aldus Cillessen over zijn collega. „Maar ik ben ook op alle gebieden beter geworden. Vroeger dacht ik dat je als keeper ook wedstrijdritme nodig had, maar daar ben ik op teruggekomen want bij ons wordt er op zo’n ongelooflijk hoog niveau getraind. Daardoor ben ik steeds beter geworden en zit ik nu dicht bij het niveau dat ik uiteindelijk wil halen. Daarom wil ik wekelijks spelen. We gaan met de club kijken hoe daar verandering in kan komen. Als dat niet het geval is, blijf ik in dezelfde situatie zitten. Ik heb vanaf het eerste moment dat ik bij Barcelona kwam geroepen dat ik de eerste doelman van de club wil worden en dat doe ik nog steeds.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.