Verlopen e-mail kost Danny 100.000 Facebookvolgers

5 september 2017 om 11:59 door Job Halkes
Verlopen e-mail kost Danny 100.000 Facebookvolgers
Danny Kristel kan het niet geloven. Een verlopen mailadres kost hem 100.000 volgers. / EIGEN FOTO

Rotterdammer Danny Kristel ziet zijn droom in duigen vallen. Zijn goedlopende Facebookpagina Kom Ie Uit Rotterdam Dan? is van de een op de andere dag van het internet verdwenen. En net nu hij een paar weken terug zijn 100.000e volger mocht verwelkomen. Een verlopen Gmailadres zorgt ervoor dat Danny’s pagina offline is gehaald.

Al een week lang is hij bezig om mensen bij Google en Facebook te spreken die hem kunnen helpen, maar tevergeefs. „Vorige week vrijdag wilde ik weer eens een toffe Rotterdamse plaat delen op m’n pagina, maar tot mijn grote verbazing was ik uitgelogd en kon ik niet meer inloggen. Even begon ik aan mijzelf te twijfelen of iets ik fout had gepost, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik kreeg een bericht terug van de supportafdeling dat ik Facebook niet meer mocht gebruiken.”

Hard geknokt

Danny schrok zich op z’n Rotterdams gezegd de pleuris. „Ik ben toch niet m'n pagina met nog maar net 100.000 trouwe volgers kwijt? Iets waar ik zo hard voor had geknokt, zo trots op ben en vooral doe voor alle Rotterdammers, mensen buiten Rotterdam, gewoon mensen die er dag in, dag uit, van genieten. Even zakte de grond onder m'n voeten vandaan.”

En dat terwijl Danny grote plannen had met zijn facebookpagina. „Ik was bezig met een website te bouwen voor Kom Ie Uit Rotterdam Dan?, maar dat heb ik nu stilgelegd. Ik had ook nog andere gave plannen om verder te groeien met het merk, maar met deze tegenslag zie ik mijn droom in duigen vallen.”

Verlopen mailadres

Danny laat het er niet bij zitten, trekt de stoute schoenen aan zoekt weer contact met Facebook. „De volgende ochtend werd ik gebeld vanuit het hoofdkantoor van Facebook Nederland, ik had weer hoop. Na een goed half uur waren we achter het probleem. Ik had ooit een Gmailadres aangemaakt speciaal voor Facebook, maar erna nooit meer ingelogd. Google wist na verloop van tijd je mailadres, waardoor Facebook foutmeldingen terugkreeg. Daarop hebben zij gedacht dat het account niet meer bestond en hebben ze mij op non-actief gezet.”

Om zijn mailadres weer te laten herstellen klopt Danny aan bij Google. „Ik heb ze op meerdere manieren benaderd, maar Google zegt mijn oude Gmail account niet meer te kunnen herstellen. Ik heb dit terug gekoppeld aan mijn contactpersoon bij Facebook, maar die laat helaas niets meer van zich horen. Waardeloos dus uiteindelijk. Ik wil gewoon weer m'n oude account terug en iedereen laten genieten van al het moois.”

Ondertussen heeft Danny een nieuwe pagina opgezet, maar hij moet weer vanaf nul beginnen. „Ik wil niet stilzitten en gewoon doorgaan”, aldus Danny. „Maar ik blijf hopen dat mijn oude account zo snel mogelijk weer actief wordt.” Ook hoopt hij dat andere mensen die dit mee hebben gemaakt hem kunnen helpen. „Die mogen mij mailen op dannykristel@hotmail.com.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!