Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 5 sep 2017 / 10:04 uur

Zwerm wespen valt groep mensen aan in Eindhoven

Er zijn maar weinig mensen die niet bang zijn voor wespen. De insecten kunnen je lelijk steken. Een groep mensen vanavond in Eindhoven heeft wel heel dikke pech gehad: ze werden aangevallen door een zwerm grote wespen.

Mensen gewond

Vier mensen zijn gewond geraakt in Eindhoven. Ook is er een hond te grazen genomen. Op dit moment is de politie nog op zoek naar een man die op de vlucht is geslagen.

Hoornaars

De mensen en de hond zijn gestoken door hoornaars. Dat zijn forse wespen die wel 3,5 centimeter groot kunnen worden. Ze staan ook bekend onder de naam paardenwespen. Er ging namelijk ooit een fabel rond dat de steek van een hoornaar een paard zou kunnen doden.

De hoornaar blijft normaalgesproken ver bij de mens vandaan. Dat komt doordat ze geen zoetigheid eten, maar op grote insecten als de honingbij en vliegen jagen. Ze gaan alleen op mensen af als ze zich bedreigd voelen. Dat kan al zo zijn als er veel mensen langslopen. Door de trillingen voelt de hoornaar zich bedreigd.

De steken van hoornaars zijn gevaarlijker dan die van gewone wespen.

De locatie van het nest van de hoornaars is bekend. De omgeving rondom is afgezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwerm wespen valt groep mensen aan in Eindhoven
Sluiten