Rotterdam

ANP

Rotterdam gaat toren van mensen bouwen

ANP

Foto van 'Job Halkes'

9 DEC 2016

Meer dancefestivals, een levende toren van mensen en de terugkeer van de Danceparade. Rotterdam Festivals presenteerde donderdag het programma voor 2017. Het komende jaar staat er op festivalgebied weer heel wat te gebeuren in Rotterdam. Wij zetten alvast vier opvallende dingen op een rij.

Castellers

ANP

ANP

Wie ooit in een Zuid Europees land is geweest, heeft het misschien weleens gezien, een toren van levende mensen. En dat wil Rotterdam ook. In mei moeten maar liefst 2000 mensen een toren van 8 verdiepingen hoog gaan vormen. Daaraan vooraf zijn er diverse workshops om mensen zo ver en getraind te krijgen om dit goed uit te kunnen voeren. Daarvoor worden ook 150 professionele Spaanse ‘castellers’ ingevlogen, die dat in goede banen moeten gaan leiden.

Everybody in the street

ANP

ANP

Hoe en waar deze Danceparade nieuwe stijl precies gehouden gaat worden, is nog onbekend. Het idee was namelijk om dat te doen rondom de Erasmus- of Willemsbrug, maar dat is geblokkeerd door het stadsbestuur. Niet omdat ze het niet zien zitten, maar vanwege de Maastunnel die dicht is als gevolg van werkzaamheden. Er wordt nu nagedacht over een alternatieve locatie voor Everybody in the street. Het wordt in ieder geval een festival met rijdende trucks met diverse genres. Wel zal dat in een afgesloten gebied zijn, want dat moet vanwege de vergunning. Ook zal er een entreeprijs gevraagd worden.

Dancefestivals

ANP

ANP

Was er zes jaar geleden nauwelijks meer een dancefestival in de stad, komend jaar barst het ervan. In totaal 17 organisatoren hebben groen licht gekregen om hun beats op verschillende plekken in de stad ten gehore te brengen in de buitenlucht. Nieuw zijn Modular, dat voorheen werd gehouden in Schiedam, en CrazySexyCool Halloween Festival. Dat laatste feest is eind oktober en buiten. Daarnaast komen er ook festivals op het buitenterrein van de Onderzeebootloods, een totaal nieuwe locatie die gereedgemaakt wordt.

REC

ANP

ANP

Vorige maand streek MTV neer in Rotterdam vanwege de EMA Awards. Daaromheen werd voor het eerst het muziekfestival REC geprogrammeerd. Dat is echter zo’n succes gebleken dat er volgend jaar gewoon een tweede editie komt. Het Central District, waarin onder meer poppodium Annabel ligt, wordt omgebouwd tot een groot muziekwalhalla voor de liefhebbers. De afgelopen editie was erg geslaagd en leverde de stad veel positieve commentaren op.

Rotterdam populair bij organisatoren

Rotterdam Festivals is voor 2017 wederom overspoeld met ideeën van festivalorganisatoren. In totaal kwamen er 224 aanvragen binnen, maar die konden niet allemaal geplaatst worden op de evenementenkalender.

Mede door het sluiten van de Maastunnel en de vele bouwprojecten was het voor 2017 een flinke klus aldus Johan Moerman, directeur van Rotterdam Festivals. „We kunnen niet overal lukraak programmeren. Parken hebben ook een rustperiode nodig en we willen niet dat iemand iedere week iets voor zijn deur heeft.”

Naast de bekende festivals als North Sea Jazz, Rotterdam Unlimited en het Film Festival Rotterdam hoopt Moerman ook op de terugkeer van de City Racing. „Maar ook voor hen moeten we een andere plek zoeken, want de bruggen moeten volgend jaar vrij blijven.”


Views

0

Pittig nieuws uit Rotterdam

Foto van 'Metro'

14 MAA 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


Views

0

Dit zijn de vijf leukste Rotterdamse Oranjefeestjes!

Foto van 'Tara Lewis'

GISTEREN

Nog vier nachten slapen en dan is het zover! De verjaardag van Willem-Alexander, die trouwens 51 jaar oud wordt! Voor wie nog geen programma heeft, Metro zet de vijf leukste Rotterdamse feestjes (waar nog kaarten voor zijn) van donderdag en vrijdag op een rij.

1. Oranjebitter. Ere wie ere toekomt, voordat de jongens van Oranjebitter tien jaar geleden op de Pannenkoekstraat begonnen met het feestje was Koningsdag in Rotterdam notoir ongezellig. Voor de derde keer vindt het feest plaats in Het Park, onder de Euromast. Traditiegetrouw blijft het programma geheim, maar op de website kun je na even puzzelen een deel van de line-up vinden. Van 12 tot 23 uur, kaarten zijn nu nog 34,30 euro.

2. Koning Steijn. Naast dit prachtige café in Delfshaven op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de Heemraadssingel staat voor het tweede jaar een groot buitenpodium waar vijf bands optreden. Ze noemen het zelf een koninklijk feest met een republikeins randje. Verwacht goede coverbands, koud bier en een gezellige ongedwongen sfeer. Het ‘indrinken in naam der Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau’ begint om 12 uur. Entree is gratis.

3. Catalysator - King’s Night at KINO. In de hipste bioscoop van Rotterdam kan zo nu en dan heerlijk gedanst worden en deze Koningsnacht is het weer zover! In de grote zaal draaien DJ’s, worden cocktails geserveerd en zijn toffe visuals op het grote scherm! De bar wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot club. Line-up bestaat uit LOKA, Ohenn, Idelette, Nalabrown en Jaqq. Van 22.30 tot 3 uur, entree is gratis.

4. Rocken voor de Koning! Dat kan in De Baroeg tijdens Koningsdag Festival! Zeven bands, voor ieder wat wils. Voor de hardrockers die lekker klassiekers mee willen blèren is er de coverband Tributör. Old-school punks met hanenkam kunnen hun lol op met de legendarische Britse anarcho-punks van Oi Polloi. En voor de liefhebber van klassieke heavy rock is er Old Man’s Riot. Het volledige programma vind je hier! Van 15 tot 22.45 uur, entree is gratis.

5. DJ Beauty Kees draait in Café Ari. Verwacht dansende schemerlampen, goeie knalhouse en meer tijdens een ordinair middagje-avondje DJ Beauty Kees in een van de gezelligste Rotterdamse kroegen! Van 15 tot 19 uur, entree is gratis.


Views

1

65 uur feest in Groothandels Gebouw

65 uur feest in Groothandels Gebouw

Foto van 'Tara Lewis'

20 APR 2018

Dit jaar programmeert Motel Mozaïque tijdens het festival 65 uur lang non-stop in het Groot Handelsgebouw (GHG). Van garagefeesten tot concert bij zonsopgang. Op het enorme dakterras met 360-gradenuitzicht over Rotterdam kan de hele dag ontbeten worden. De aanleiding voor het 65 uur durende programma is het 65-jarig jubileum van het GHG.

65 uur op een paal

Voor de ingang van het GHG zit kunstenaar Gijsbert van der Wilt op een 6 meter hoge pilaar, 65 uur lang. Zaterdag is een garage party, in de parkeergarage en andere ruimtes van het gebouw. Vijf Rotterdamse feestorganisatoren hebben elk hun eigen area.

Wie geen kaartje voor het festival heeft kan een los kaartje á 12,50 euro kopen.


Views

0

Britse media: Amsterdam? Rotterdam is veel beter!

Foto: Pixabay

Foto van 'Cerise van Vliet'

19 APR 2018

Voor veel Nederlanders blijft het een dingetje: of je vindt de trein naar Rotterdam het beste aan Amsterdam óf je dwaalt het liefst urenlang over de grachten van onze hoofdstad. En alhoewel de meeste toeristen automatisch afkomen op de beroemde Wallen en het seksmuseum zijn de Britten eruit: Rotterdam is waar je moet zijn.

Eén van de populairste dagbladen The Telegraph schreef een uitgebreid artikel met de titel Why Rotterdam is better than Amsterdam (and should be your next city break). Volgens het artikel kun je de Euromast en kubuswoningen echt niet missen en moet je vooral even wat eten en drinken in de Markthal.

Levendig en modern

Rotterdam wordt door de Britten een „levendige, moderne en cultureel rijke Nederlandse stad” genoemd. De stad is de stop voor Amsterdam, als mensen de nieuwe rechtstreekse Eurostar verbinding van Londen naar Amsterdam nemen. Toeristen worden dus aangemoedigd niet in de trein te blijven zitten, maar de tijd te nemen voor onze havenstad. En eigenlijk snappen wij dat ook wel... als we zo naar onderstaande plaatjes kijken.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

2

Werken op de mooiste plek van Rotterdam

Werken op de mooiste plek van Rotterdam

Hotel New York, een bekend beeld in Rotterdam. / Foto: hotel New York

Foto van 'Erik Jonk'

18 APR 2018

Een recruitmentdag met als motto, stelling en/of uitdaging: ‘Werken op de mooiste plek van Rotterdam’. Dat staat zondag 29 april te gebeuren in dat hotel dat je vanaf de Maas niet kunt missen, hotel New York.

‘Hotel New York is op zoek naar jou’, klinkt het in Rotterdam. Op de Wilhelminapier kan iedereen op de recruitmentdag terecht die in het hotel zou willen werken, of voor wie werken in het beroemde hotel misschien een droom is.

Challenges en VIP-tour

Tijdens de middag wordt verteld over werkzaamheden binnen ‘New York’. Er worden workshops aangeboden en het hotel daagt deelnemers uit aan challenges. Denk aan een taptraining, een dienbladrace, aardappels snijden of cocktails maken. Bovendien kun je meedoen aan een VIP-tour door het hotel.

Op de recruitmentdag worden direct gesprekken gevoerd. „Wie weet gaan er mensen naar huis als onze collega”, zo wordt er voorspeld. De recruitmentdag duurt zondag de 29e van 15.00 tot 16.30 uur. Informatie over aanmelden vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

7

Witte de Withstraat krijgt futuristisch hotel

Witte de Withstraat krijgt futuristisch hotel

Foto van 'Tara Lewis'

18 APR 2018

Op de Witte de Withstraat in Rotterdam opent deze vrijdag CityHub, een futuristisch hotel, waarin toeristen slapen in een cabine van bijna acht vierkante meter, zonder ramen. Drie jaar geleden opende in Amsterdam de eerste vestiging van CityHub, wat volgens woordvoerder Robin van Meurs een enorm succes is.

Zelf bier tappen

Tussen de veelgestelde vragen op de website staat onder andere de vraag of mensen wel rechtop in hun bed kunnen zitten. Dit is het geval, verzekert het hotel. Alles is verder geautomatiseerd, van inchecken tot het tappen van een biertje, hetgeen je zelf kunt doen met je polsbandje. Indien gewenst zijn er cityhosts aanwezig om mensen wegwijs te maken of lokale tips te geven,

Hotel van de toekomst

CityHub combineert de beperkte ruimte van een hostel met de luxe van een hotel, zegt Van Meurs. ,,Op die manier kunnen we een tweepersoonskamer aanbieden vanaf veertig euro. Wij denken dat dit het hotel van de toekomst is." De douches zijn gemeenschappelijk, vrouwen en mannen douchen apart.

Geluidsdicht

In de hubs slaap je relatief dicht bij de buurman, aangezien het twee L-vormige ruimtes zijn die in elkaar schuiven. ,,We hebben daar rekening mee gehouden door ze goed te isoleren."

20 april opent het hotel officieel haar deuren.


Views

3

De euforie van de titel in beeld: Uit 1000 kelen

Foto van 'Tara Lewis'

18 APR 2018

Fotograaf Carel van Hees volgde op 14 en 15 mei het kampioenschap van Feyenoord op de voet, in het stadion, Hofpleinvijver en de volgende dag op het stadhuis. Donderdag verschijnt zijn fotoboek ‘Uit 1000 kelen’ waarin hij de euforie van de titel in beeld heeft gebracht.

Ontlading

Van Hees: ,,Ik heb me vooral gericht op de ontlading, de emoties en de ongelooflijke blijdschap die vrijkwamen na het behalen van het kampioenschap van Nederland. Eindelijk weer eens kampioen na een eensgezind en begerig seizoen.”

Oom Leo

In het boek heeft hij ook zijn eigen band met de club beschreven, beginnend in 1960 als zijn bovenbuurman ‘Oom Leo’ hem voor het eerst meeneemt naar het stadion, eindigend met de drie doelpunten van Dirk Kuyt. Van Hees: ,,Het is in Rotterdam altijd net wat heftiger dan elders en dat laat zich zien in dit fotodocument. Het jaar van het kampioenschap is bijna voorbij, maar de ontlading dreunt nog na en dit fotodocument zal voor Rotterdam een lange adem hebben. Een jaar na dato maar juist daarom, leve de herinnering en wellicht een nieuw succes zondag aanstaande tegen AZ.”

Het boek van 112 pagina’s ligt vanaf 19 april in de boekhandel en is ook online verkrijgbaar. Later dit seizoen zullen de foto’s ook te zien op de mediawand in de Schouwburg.


Views

0