Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 9 dec 2016
Leestijd: 3 minuten

3xYeah: iedereen kan nu kleren van Chris Brown kopen

Unisex. Kim Kardashian tot Kim Grifhorst dragen ’t al en Oud Zuid tot de Bijlmer staat ’t: Black Pyramid, van Chris Brown.

Soepele seksmuziek

Vraag je tussen neus en het kopen van een paar sneakers in Sneakers District door aan verkopers Jamy en Steven wie Chris Brown precies is, kennen ze hem enerzijds als die ene met die goeie rechtse en anderzijds als de gast die lekkere nummertjes voor nummertjes maakt. „Hij maakt echt soepele seksmuziek, man.” Ze knikken naar mijn twee nieuwste zwartfluwelen aanwinsten, „Weet je trouwens dat je Puma’s van Rihanna hebt gekocht?” Nee. Toeval bestaat niet.

Net een kind

Het is net een kind, waarschuwt Kim Grifhorst lachend. „Je weet het nooit met hem, misschien komt hij op de opening, misschien ook niet.” Ze heeft vlechtjes in haar blonde haar en een stoere gekleurde sweater aan, maatje XXL van Black Pyramid, de kledinglijn van Chris Brown. Het is eigenlijk voor gasten, „maar ik draag hem als jurk, net als veel andere meisjes.”

‘Theater van merken’

Het is de middag voor de lancering van de tijdelijke Black Pyramid Store, waar de puntjes nu nog op de i worden gezet. Of de gouden muntjes in de badkuip gegooid, de suiker in de suikerspinmachine gedaan, de doeken met graffiti op zijn plaats gehangen. Ja, deze invulling was een uitdaging, beaamt Nynke ten Napel van Store for Brands op de Kalverstraat 101, ook wel ‘theater van merken’ genoemd. Ooit hebben ze er een zwembad in geplaatst voor Bavaria, of zelfs een herdenkingsruimte voor een uitvaartverzekeraar en vorige weken lagen er nog interieurkussentjes van Karwei. „Dit is weer compleet anders en nee bestaat bij ons simpelweg niet.”

Blingbling bad

Kim is intussen even in de badkuip met duizenden gouden muntjes (van chocola) gedoken, „altijd al eens willen doen!” Zij lanceert nu de urban streetwear kledinglijn van de zanger die als bijnaam Breezy heeft in Europa, want behalve in Amsterdam, zullen de rekken ook in Milaan, Parijs en London gevuld zijn en dat is nog maar het begin. „Tot wanneer zijn jullie open?” steekt een meisje haar hoofd door de deur. „Ik wil heel graag zo’n trui”, en ze knikt naar Kim, „maar online kan ik ‘m nergens bestellen.”

Voor iedereen

Kim stelt haar gerust, ze zijn tot en met 18 december open en vanaf 1 januari zijn de kleren ook te koop bij een aantal andere winkels in de stad. „Maar niet in ketens, we willen het een beetje speciaal houden.” Niet dat dat betekent dat flink in de buidel hoeft te worden getast voor de kleren, „Chris wil dat iedereen het kan kopen, het is heel toegankelijk.” Mazzel als je kunt basketballen, want als je een dezer dagen een driepunter maakt in de winkel waar ook baskets hangen, krijg je korting.

https://www.instagram.com/p/BNuojtrg0s_/

Golden Ticket

Ze heeft voor deze opening een Golden Ticket weggeven, vervolgt de zakenrelatie van Brown. Aan een grote fan die afgelopen zomer 1000 euro had betaald om hem twee minuten te spreken. „Zo sneu”, en Kim klautert weer uit het bad, „ze klapte op het moment suprême helemaal dicht.” Je zou zijn huis eens moeten zien trouwens, „ook daarin is het weer net een kind met graffiti monstertjes op de muur gespoten.” Twee thema’s die terugkomen in zijn kleren, „het is urban, stoer en vrolijk tegelijk.” Van Oud Zuid tot de Bijlmer, Black Pyramid past bij iedereen, besluit ze.

Lekker

„Wil je een scropino?” Ze vult een glas, „champagne is natuurlijk niet echt urban.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.