Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 6 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Vrouw hoort hart overleden zoon in donorpatiënt

Levi Schulz liet in 2012 op 18-jarige leeftijd het leven toen hij betrokken raakte bij een fataal auto-ongeluk. Zijn hart bleek nog intact en kon gedoneerd worden aan Terry Hooper. Jaren later ontmoet Levi’s moeder de 64-jarige man die het hart ontving en dat zorgde voor een emotioneel moment.

Meer dan drie jaar geleden werd het leven van Hooper gered dankzij het hart van Schulz. In het teken van de start van National Donate Life Month ontmoette Lisa Swanson, moeder van Schulz, de donorontvanger en hoorde ze voor het eerst het hart van haar zoon weer kloppen.

Held

In eerste instantie wist Swanson niet hoe ze met de ontmoeting moest omgaan. ,,Ben je zenuwachtig om de man te ontmoeten die het hart van je zoon heeft?”, schoot er door haar hoofd. ,,Ga ik huilen? Hoe zal ik me voelen?” Maar toen ze hem eenmaal zag, ging het allemaal vanzelf. Lisa omhelsde de man meteen.

Hooper droeg tijdens de ontmoeting een shirt met daarop een foto van zijn redder. ,,Hij is mijn held, ik denk iedere dag aan hem”, zegt hij.

Perfect

Aan ABC News vertelt Swanson dat het ontmoeten van Hooper en het horen van haar zoons hart in zijn borst erg onwerkelijk was. ,,Het heeft Terry’s leven gered dus om het zo hard te horen kloppen, was een geweldige ervaring”, zegt ze.

Verrassend genoeg begon ze naar eigen zeggen een beetje van haar zoon te zien in de man. ,,Het deed me denken aan Levi, maar dan op 64-jarige leeftijd”, aldus Swanson tegenover de nieuwssite. ,,Die gevatheid en grapjes… het is alsof het een perfecte match is.”

Toen Schulz zijn rijbewijs haalde, liet hij zich registreren als donor. ,,Wie wil er nou niet iets van mijn geweldige ik?”, grapte hij volgens zijn moeder op dat moment. Het zit in de familie: zijn beide ouders en twee oudere broers staan ook geregistreerd. ,,Het is het mooiste cadeau dat je iemand kunt geven”, zegt ze. ,,Levi heeft meer dan zestig mensen ermee kunnen helpen. Dat heeft het verlies wel dragelijker gemaakt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.