Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 16 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Belgisch café vraagt schoen als borg voor bierglazen

Zeg eens eerlijk: hoe vaak heb jij in een café je bierglas meegesmokkeld omdat je het gewoon zo mooi vond? Voor café-eigenaren is dat iets minder leuk, want zij moeten de glazen telkens vervangen en dat kost nogal wat.

De eigenaren van het Beerwall café in Brugge moeten jaarlijks maar liefst 4000 nieuwe glazen kopen omdat klanten hun bierglas meenemen, schrijft Het Nieuwsblad. Vooral toeristen schijnen hun glas mee te nemen. De eigenaar zegt: „Om de een of andere reden denken sommige klanten dat wanneer je voor een drankje betaalt, je het glas cadeau krijgt.”

Schoen in de emmer

In het populaire Gentse café de Dulle Griet hebben ze daar een oplossing voor bedacht: als je één van de huisbiertjes wil drinken, moet je je schoen inleveren. In het café kan je meer dan vijfhonderd verschillende soorten bier proeven. Bij sommige van deze bieren horen bijzondere glazen. Glazen die maar al te vaak werden gestolen.

Alex Devriendt vertelt aan de Belgische krant dat de schoenen vervolgens in een emmer worden gedaan die naar het plafond wordt getrokken door een touw. De emmer is een beetje een attractie geworden, maar dat maakt voor hem niet uit. Het is een garantie dat mensen de glazen niet meenemen. De glazen voor de huisbieren zijn namelijk speciaal gemaakt en dat is erg duur.

Souvenir

Ook in dit café lijken vooral toeristen de boosdoener. Zij willen simpelweg een souvenirtje mee naar huis en denken dat zo goedkoop op te lossen. „Vooral in de winter verdwijnt er veel" zegt Devriendt. „Dan hebben ze dikke jassen aan. In de zomer kunnen ze de buit minder goed verstoppen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.