Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 26 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Vrouw overleeft wildernis door haar drie honden

Annette Poitras, een 56-jarige Canadese vrouw, heeft drie dagen in de wildernis overleefd dankzij haar drie honden. Ze was met haar viervoeters aan het wandelen, toen ze haar telefoon verloor en zich bezeerd had. Haar man schakelde de hulpdiensten in, omdat ze steeds maar niet thuiskwam.

Zoekactie

Maandag vertrok Poitras voor een wandeling en pas woensdag werd ze teruggevonden. Er deden meer dan zestig mensen mee aan de zoekactie. Hulpverleners hebben haar uiteindelijk gevonden doordat ze haar kreten om hulp hoorden.

Poitras werd gevonden in een gebied dat niet toegankelijk is voor wandelaars. Hoe ze daar is gekomen, is nog onduidelijk.

Ware helden

Haar man vertelde The Global News dat ze het heeft overleefd door haar drie honden. „Eén hond knuffelde haar, de ander zocht voor eten en er was een hond die de wacht hield.”

Luid gejuich

Poitras werd uiteindelijk met gejuich onthaald door haar familie voordat ze naar het ziekenhuis werd overgebracht. Deze week mag ze het ziekenhuis nog verlaten, ze verkeerde namelijk nog in relatief goede gezondheid toen ze gevonden werd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.