Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Uitbarsting vulkaan Bali: luchtverkeer in de war

De Indonesische luchtvaartautoriteiten waarschuwen voor gevaar rond Bali, waar de vulkaan Agung is uitgebarsten. De vulkaan heeft inmiddels een rookpluim met as en stoom van zes kilometer hoogte uitgespuwd, waardoor het vliegverkeer uitwijkt.

Vliegverkeer

Wegen, auto’s en gebouwen in de buurt van de berg zijn bedekt met een laag as, schrijft RTL. De vulkaan ligt in het noordoosten van Bali op ongeveer 70 kilometer van de populaire badplaatsen Kuta en Seminyak.

„Door de rook van de vulkaan kan het vliegverkeer naar en vanaf Lombok en Bali beperkt zijn. Vermijd de omgeving van deze vulkaan. Volg de adviezen op van de lokale autoriteiten en van uw reisorganisatie”, schrijft het ministerie op haar website.

KLM

De KLM annuleert zondag en maandag haar vluchten van en naar Bali vanwege de uitbarsting van de vulkaan Agung op het Indonesische eiland. De vliegtuigen vliegen wel tot en vanaf Singapore.

De luchtvaartmaatschappij zegt strenge veiligheidsregels rondom vulkaanuitbarstingen te hanteren en acht het niet veilig om in het donker op de luchthaven van Denpasar te landen en te vertrekken. Gestrande passagiers worden zoveel mogelijk omgeboekt, maar alleen op vluchten die met daglicht opstijgen en landen.

Bij de laatste uitbarsting van de vulkaan in 1963 vonden meer dan duizend mensen de dood en werden diverse dorpen verwoest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.