Camera videoSurfer slaat haai van zich af voor Australische kust

Foto ter illustratie.

Foto van 'ANP'

14 NOV 2017

Een Britse arts heeft een haai van zich afgeslagen die hem aanviel tijdens het surfen. „Ik zag de kop van haai uit het water komen, met zijn tanden, en ik sloeg hem in het gezicht'', zei de 25-jarige Charlie Fry tegen het Australische 9NEWS.

Aanval

De aanval vond plaats voor de kust van de Australische staat New South Wales, waar Fry met vrienden aan het surfen was. Op foto's is te zien dat hij bijtwonden opliep aan zijn arm en schouder. „Ik voelde niet dat ik werd gebeten, het voelde alsof ik een klap kreeg'', vertelde de Brit, die vreesde voor zijn leven.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

In alle hectiek moest Fry terugdenken aan de manier waarop surfer Mick Fanning in 2015 een haai van zich afsloeg. „Het was pure adrenaline. Ik dacht oprecht dat ik zou sterven'', zei Fry. De Brit had het geluk dat meerdere van zijn surfvrienden ook werkzaam zijn als artsen. Zij verleenden eerste hulp en brachten hem naar een ziekenhuis.

'Bijna 2 meter'

Fry gaf toe dat hij zijn belager niet goed heeft gezien, maar hij schatte dat de vis zo'n 1,8 meter lang was. „Misschien iets kleiner'', voegde hij toe. De arts sprak de vrees uit dat het roofdier uiteindelijk een stuk kleiner blijkt te zijn. Dat zou zijn stoere verhaal behoorlijk verpesten, grapte hij.


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Al 140.000 dollar voor 'held' van Parkland

Al 140.000 dollar voor 'held' van Parkland

Vlak na het schietincident vorige week woensdag. Foto: ANP.

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 22:55

Voor Anthony Borgen, de vijftienjarige jongen die tijdens de schietpartij in Florida vijf kogels opving om zijn klasgenoten te redden, is al 140.000 (bijna 113.000 euro) dollar opgehaald.

Anthony gebruikte zijn eigen lichaam als schild om ervoor te zorgen dat zijn klasgenoten niet gewond zouden raken. Zijn klasgenoot en beste vriend Carlos vertelt aan Good Morning America: „Niemand wist wat we moesten doen. Daarom nam hij het initiatief, alleen maar om zijn klasgenoten te redden."  Met succes, want Anthony was de enige van zijn klas die gewond raakte.

Held

Kort na het incident belde hij zijn vader, aan wie hij vertelde dat iemand hem in zijn rug en been had geschoten. „Hij is mijn held. Ik vraag alleen maar van anderen dat ze voor hem bidden", aldus Anthony's vader Royer Borges.

Eer

De gewonde tiener kreeg in het ziekenhuis bezoek van de lokale sheriff, die zijn hand vasthield. De politieman vond het een 'eer' om Borges te ontmoeten, schreef het korps op Twitter. Ook andere mensen waren onder de indruk: in drie dagen tijd maakten 5384 mensen geld over om zijn behandeling te bekostigen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

KFC's in Engeland zitten massaal zonder kip
Likeability of 6

KFC's in Engeland zitten massaal zonder kip

KFC's in Engeland zitten massaal zonder kip. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

VANDAAG, 18:39

Als je naar de Kentucky Fried Chicken gaat, dan ga je er vanuit dat je een kippetje kunt bestellen. Toch kan dat in Engeland in ruim 600 van de 900 fastfoodwinkels niet, want de kip is er op. De winkels zijn gesloten.

KFC heeft sinds kort een nieuwe leverancier; DHL. Zij hebben moeite met het op tijd leveren van verse kip aan 900 restaurants in het land, schrijft KFC op zijn website.

Excuses

„Verse kip naar 900 restaurants brengen is best wel complex”, zegt KFC tegen de BBC. Het bedrijf biedt excuses aan voor de problemen.

„We willen niet mindere kwaliteit aanbieden. Dus sommige restaurants zijn tijdelijk gesloten. Andere vestigingen hebben een beperkt menu of gaan korter open”, aldus een woordvoerder.

KFC en DHL werken samen om de leveringsproblemen op te lossen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_1d328523e94a85660908e848e8cfd68ed8d53eb2_avatar

Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Man gearresteerd die geit cocaïne en whiskey gaf

Man die geit cocaïne en whiskey gaf, gearresteerd

Geit, foto ter illustratie. Foto: Unsplash.

Foto van 'Amarins de Boer'

GISTEREN

Wat gebeurt er als je een geit whiskey en cocaïne toedient? Het klinkt misschien als een slechte grap, maar drie Amerikanen probeerden het uit. Ze besloten het tafereel te filmen en zetten de beelden online. En hoewel ze waarschijnlijk dachten dat de 'grap' met open armen zou worden ontvangen, werd er door velen iets anders op gereageerd...

De beelden werden namelijk al snel getipt aan de politie. Die kon één van de mannen, een 28-jarige paardentrainer uit Georgia, arresteren voor dierenmishandeling. Naar de twee andere mannen die te zien zijn in de video is de politie nog op zoek.

Neusgaten

Op de beelden is te zien hoe de geit wordt vastgehouden door een man, terwijl een andere man de cocaïne in de neusgaten stopt. Vervolgens wordt de bek van het dier opengehouden en gaat de fles sterke drank erin.

Let op, deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Geadopteerd

De geit is na het incident door een dierenarts meegenomen voor onderzoek. En gelukkig is het dier inmiddels weer bijgekomen, want het gaat goed met hem. Het opvangcentrum heeft de geit geadopteerd.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Scholieren VS in opstand tegen gebrekkige wapenwet. / AFP

Scholieren VS in opstand tegen gebrekkige wapenwet

De Marjory Stoneman Douglas High School in Fort Lauderdale, waar zeventien doden vielen. / AFP

Foto van 'Sarah Sitanala'

GISTEREN

Afgelopen woensdag werden de Verenigde Staten opnieuw opgeschrikt door een schietpartij op een basisschool. Dit keer viel de beurt aan de Marjory Stoneman Douglas High School in Fort Lauderdale. Er vielen zeventien doden.

Pogingen om de wapenwetgeving te reguleren, lopen keer op keer op niets uit. Amerikaanse scholieren zijn daarom afgelopen zaterdag in opstand gekomen tegen het gebrek aan wapenregulering van Amerikaanse politici.

Schaam je

Volgens de Washington Post is het vuurwapengeweld de afgelopen jaren in extreme mate toegenomen. En een studie van de World Health Organization (WHO) laat zien dat er in 2016 meer jongeren om het leven kwamen door een kogel, dan in alle voorgaande jaren sinds 2000.

„Schaam je, schaam je” riepen de duizenden scholieren aanwezig bij het protest. Dat plaatsvond voor de rechtbank van Fort Lauderdale, slechts enkele kilometers verwijderd van de Marjory Stoneman Douglas High School.

De 17-jarige Emma Gonzalez hield zichtbaar geëmotioneerd een indrukwekkende speech, waarin zij zich richtte tot de republikeinen die miljoenen dollars ontvangen van wapenlobbyorganisatie NRA.

Volgens Gonzalez zouden de scholieren moeten rouwen, in plaats van te demonstreren. „Maar als alles wat politici kunnen doen is gedachten en gebeden zenden, dan moeten wij de verandering zijn die zo duidelijk nodig is. Plannen maken met je vrienden zou niet moeilijker moeten zijn dan het aanschaffen van een automatisch vuurwapen.”

Donald Trump

De scholiere haalt een tweet aan van Trump, waarin de president verwijten maakt aan de omgeving van de dader. De dader zou namelijk psychisch niet in orde zijn geweest, wat kenbaar was voor zijn omgeving. Volgens de dappere Gonzalez moet het probleem hier niet gezocht worden in zijn mentale gezondheid. „Je zegt dat we hier melding van hadden moeten maken. Dit hebben we gedaan. Meerdere keren. Maar deze jongen had niet zoveel slachtoffers gemaakt met een mes.”

Het lijkt erop dat de scholieren geen genoeg meer nemen met de gedachten en gebeden van politici. Gonzalez zegt dat als ze president Trump nog een keer hoort verklaren dat hij niets kan doen, ze hem vraagt hoeveel geld hij heeft ontvangen van de NRA. Vervolgens verklaart ze dit al te weten: 30 miljoen dollar.

De scholieren hebben hebben op 24 maart een demonstratie gepland. Deze ‘Mars voor Onze Levens’ zal plaatsvinden in Washington. Het doel zal zijn de politici tot strengere wapenwetgeving te dwingen. Met de hashtag #neveragain laten zij zich horen op social media.

Volgens de Volkskrant gaat het aanpassen van de wapenwetgeving een lastig verhaal worden in een staat als Florida, waar de NRA veel invloed heeft. Twee jaar geleden diende Democratische senator Linda Stewart een wetsvoorstel in voor het verbieden van semi-automatische wapens. Het voorstel werd toen niet eens door de Republikeinse kamervoorzitter op de agenda gezet.

Sterren achter protest

Een flink aantal Hollywoodsterren staat wel achter het scholierenprotest in de VS. Justin Bieber liet op Twitter weten dat hij contact heeft gehad met één van de initiatiefnemers, Cameron Kasky. „Goed je gisteren gesproken te hebben Cameron", schreef de zanger zondag. „Jullie moed is geweldig. Ik sta achter jullie."

Ook Josh Gad, die eerder bekendmaakte dat één van de jonge slachtoffers de zoon van een vriend van hem was, sprak zijn steun uit. „Het is inspirerend de studenten uit Parkland en kinderen door het hele land in opstand te zien komen tegen de gevestigde orde. Op 24 maart protesteren we. Doe mee." Julianne Moore reageerde ook op de protestplannen. De actrice noemde de geplande actie „een belangrijk moment" en riep haar volgers op zich aan te melden.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

55

Trump-supporters hebben nu hun eigen datingwebsites

Trump-supporters hebben nu hun eigen datingsites

Trump-supporters hebben nu hun eigen datingsites. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

GISTEREN

Ja, je leest het goed: datingwebsites speciaal voor mensen die president Donald Trump steunen. Op de website Trump.Dating en TrumpSingles kun jij je potentiële partner vinden waarmee je in ieder geval al de liefde voor de Amerikaanse president met elkaar gemeen hebt.

Uit een Tinder-onderzoek van 2016 blijkt dat 71% van de online daters politieke verschillen als een dealbreaker beschouwt. We kunnen dus wel stellen dat het datingspel politieker dan ooit geworden is.

Trump.Dating

Je zult het niet geloven, maar 'Make dating great again!' is het slogan van de site. Laten we de proef op de som nemen en kijken hoe het zoeken naar een pro-Trump match in zijn werk gaat. Het eerste wat opvalt is dat de site niet bekend is met het begrip 'genderneutraal': bij het aanmaken van een profiel moet je aangeven of je een echte man of echte vrouw bent.

Volgens de nogal vreemde vervolgkeuzemenu's van Trump.Dating zijn op de site ook getrouwde mensen meer dan welkom, zo stelt Business Insider. Om je relatiestatus door te geven biedt de site opties als 'single', 'heeft een relatie', 'gelukkig getrouwd' en 'ongelukkig getrouwd'. Net als veel datingsites, wil ook Trump.Dating graag een indruk krijgen van hoe je eruit ziet. De site vraagt ​​naar je oog- en haarkleur, en naar je lichaamstype. Daar vind je de opties als 'strak en afgetraind', 'paar kilo's teveel' en 'groot maar mooi'.

Als je profiel eenmaal is ingesteld, gaan we over naar je specifieke interesses en persoonlijke gegevens. Opvallend genoeg biedt de site je ook de mogelijkheid om naast 'republikein' jezelf een 'liberaal' of 'gematigd liberaal' te noemen.

De sectie interesses - die ook fungeert als de categorie 'wat je zoekt in een date' - bevat een aantal vrij standaard vakken, zoals 'films', 'wijnproeven', 'fitness' en 'nachtclubs'. Maar ook 'alleenstaande ouders' is een selectievakje.

Trump Singles

De andere site, Trump Singles, heeft wonder boven wonder dezelfde slogan. Ook hier geef je man of vrouw als geslacht aan, maar je kunt aangeven dat je op zoek bent naar iemand van hetzelfde geslacht. De leeftijd varieert van 20 tot 92 en je wordt gevraagd of je op zoek bent naar 'plezier', 'wat dan ook' - wat dat dan ook mag zijn -, 'dating' of 'vriendschap'. Daarin zit 'm dan ook meteen het grootste verschil van de sites.

Ook hier wordt je gevraagd om je lichaamstype te definiëren als 'slank', 'gemiddeld', 'atletisch', 'een beetje mollig', of 'groot en mooi'. Veel meer hoeven ze niet van je te weten, dus de zoektocht kan beginnen. Maar aangezien de helft van de gebruikers of een cartoon of geen foto als avatar heeft, is of je daadwerkelijk de liefde van je leven gaat vinden, natuurlijk maar de vraag...

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

70

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Britse vrouw woest om ambulance voor haar deur

Britse vrouw woest om ambulance voor haar deur

Britse vrouw woest om ambulance voor haar deur. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

GISTEREN

Een bewoonster van de Britse stad Stoke-on-Trent stak haar boosheid niet onder stoelen of banken toen een ambulance voor haar deur werd geparkeerd.

De hulpverleners werden opgeroepen voor een spoedgeval in de straat. Toen de medewerkers terugkwamen bij de ambulance, vonden zij een briefje onder de ruitenwisser. En de boodschap was niet al te vriendelijk.

De vrouw bij wie de ambulance voor de deur stond was woest. Op het briefje schreef ze: ,,Tenzij dit busje voor nummer 14 is, heeft u geen enkel recht om hier te staan. Het kan me niet schelen, al stort de hele straat in. Schiet op en haal je busje weg bij mijn huis.''

Met stomheid geslagen

Ambulancemedewerker Katie Tudor, van West Midlands Ambulance Service, deelde het briefje op Twitter. ,,Ik vind het zo erg dat ik dit kreeg doorgestuurd van één van onze teams deze morgen", schrijft ze. ,,Naast dit briefje op de ambulance werden ze ook nog eens uitgescholden", voegt Tudor toe. Ze kan er met haar verstand niet bij dat mensen zoiets doen, zegt ze in Daily Mail. Later voegt ze toe dat de desbetreffende ambulance de weg niet eens blokkeerde, maar gewoon op een parkeerplaats geparkeerd stond.

De medewerkers van West Midlands Ambulance Service zijn met stomheid geslagen. Het management verteld dat de ambulancemedewerkers steeds vaker te maken krijgen met scheldpartijen of zelfs met geweld. ,,Mensen beseffen kennelijk niet hoe belangrijk ons werk is", zegt de manager van het team. ,,Als we daadwerkelijk een weg blokkeren, wat in deze situatie niet eens zo was, doen we dat niet voor de lol."

Politieonderzoek

Een agent van de Britse politie laat weten dat er onderzoek gedaan wordt naar het briefje en de scheldpartij. De politie neemt de zaak zeer serieus, omdat zij vindt dat ambulancebroeders belangrijk werk doen. ,,Het is belangrijk dat mensen die levens redden, zich veilig voelen bij hun werk. Ik weet zeker dat 99,99% van de bevolking er zo over denkt", zegt agent John Owen op Twitter.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

200+

Deze vader doet een hilarische oproep op Twitter
Likeability of 5

Deze vader doet een hilarische oproep op Twitter

Deze vader doet een hilarische oproep op Twitter. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'metronieuws'

18 FEB 2018

Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel. Zo ook bij een gezin in het Belgische Edegem. Moeder was een weekendje weg, waardoor vader Robby Sallaets een weekend alleen thuis was met dochter Nelle. Hij plaatste een oproepje op Twitter, met als motief zijn geliefde eens de stuipen op het lijf te jagen.

Verzoekje

„Ik ben drie dagen alleen thuis met deze schattige peuterpuber. Wie wilt ze in wat extreme omstandigheden photoshoppen om de mama wat stuipen op het lijf te jagen? “ schreef Sallaets op Twitter.

En dat werd gehoord. Heel wat volgers zijn aan het photoshoppen geslagen. Nelle heeft hierdoor heel wat meegemaakt dat weekend. Zo was ze op de vlucht voor een dinosaurus, was ze in gevecht met Voldemort en ging ze koorddansen op kilometers hoogte.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_c1b8d82db8b53247e8d5a3c258f829f2506aa5f2_avatar

Views

200+