Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 6 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Man woest tijdens reanimatie 1-jarige: ‘Oprotten!’

Heel Duitsland is woest over een voorval tussen een automobilist en ambulancebroeders die bezig waren met de reanimatie van een 1-jarig jongetje. De automobilist heeft zich ‘ongelooflijk en onmenselijk’ gedragen, door de ambulance te vernielen en woest te schreeuwen tegen de ambulancebroeders dat het hem niks kon schelen wie er gereanimeerd werd. ,,Ik moet er langs omdat ik moet werken", zou de man gezegd hebben.

Hartinfarct

Ambulancepersoneel was vrijdag bezig om de 1-jarige Leonard te reanimeren. Even daarvoor was hij voor de ogen van de medewerkers van zijn crèche neergevallen. Hij bleek een hartinfarct te hebben gekregen en moest zo snel mogelijk behandeld worden.

De ambulance arriveerde al snel, maar kon de ambulance nergens parkeren omdat de parkeerplekken bezet waren. Ze waren genoodzaakt een auto klem te zetten en besloten dat dan ook te doen. De eigenaar van de auto, een 23-jarige man, zag de klemzetting gebeuren en kwam woest naar buiten gerend.

Door het lint

Volgens een ambulancemedewerker ging de man compleet door het lint. "Hij riep meteen dat we moesten oprotten, omdat hij moest gaan werken. Toen we tegen hem zeiden dat we bezig waren met het reanimeren van een kindje, werd hij alleen maar kwader en trapte onder meer een spiegel stuk. Hij riep: ‘Het kan me niet schelen wie er gereanimeerd wordt. Ik moet werken."

Hoewel het incident vrijdag al plaatsvond, komt de Duitse pers maandag pas met het nieuws naar buiten. Heel Duitsland spreekt schande van de reactie van de automobilist. De vader van het jongetje reageert in Bild emotioneel op het voorval. "Het gedrag van deze man is onmenselijk. Het ging over het leven van mijn zoon, maar hij dacht alleen maar aan zichzelf."

Het is niet bekend hoe het met de 1-jarige Leonard gaat. De 23-jarige man is opgepakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.