Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Man overgiet hond met water en laat hem doodvriezen

In Siberië heeft een hondeneigenaar zijn hond met koud water overgoten en het beestje vervolgens achtergelaten in -32 graden Celcius. De hond heeft het, helaas maar waar, niet overleefd.

Gefilmd

De man wilde van de hond af en besloot hem daarom te bevriezen. Buren schoten te hulp en hebben het dier uiteindelijk ook gefilmd. Maandag is dit online gekomen. Voor als je de beelden bekijkt: ze zijn heftig om te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=g_h_EEJL04g

Vastgevroren aan de grond

Op de video is te zien hoe de hond is vastgevroren aan de grond. Enkel de ogen zijn nog open en er beweegt één voorpoot schurend langs de grond.

„Die ogen, ik zal ze nooit vergeten”, zegt een van de mensen die te hulp schoot tegen The Siberian Times. „Heb je ooit iemand gezien die wilde leven maar wist dat hij doodging? Die hond had precies zo’n uitdrukking. Ze begreep alles, maar kon geen geluid meer maken.”

Petitie

Er is momenteel een petitie gestart. Dierenrechtenactivisten eisen actie tegen de eigenaar van de hond, hij zou het dier al langer verwaarlozen. „De volgende keer kan het zijn kinderen overkomen", zeggen ze. Een petitie die de activisten opstelden zou al door zo’n 10.000 mensen zijn ondertekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.