Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 11 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Dubai Airport gebruikt high-tech identificatiemiddel

Dubai-Airport is helemaal high-tech: volgend jaar gaat het vliegveld virtuele vissen inzetten om jouw identiteit te bepalen. Je leest het goed ja, virtuele vissen.

Virtueel aquarium

In plaats van wachten in de rij voor een balie waar jij jezelf kan identificeren, moet je door een tunnel lopen. Dit is een tunnel aka virtueel aquarium met bijvoorbeeld vissen of een landschap. Er zijn in deze tunnel in totaal 80 camera’s ingebouwd die je gezicht scannen.

Loop je door de tunnel, dan zie je allemaal bewegende beelden. Waarom? Die trekken je aandacht, met als gevolg dat je meer om je heenkijkt. Op deze manier wordt de gezichtsscan van betere kwaliteit.

Als je het einde van de tunnel nadert, en je gezicht goed gescand is, krijg je groen licht en er zal ‘have a nice trip’ klinken. Als je bijvoorbeeld gezocht wordt, zal er rood licht verschijnen, aldus The National.

Het idee is voortgekomen doordat men zich afvroeg hoe ze moeten omgaan met de toenemende drukte op het vliegveld. De eerste tunnel moet in de zomer van 2018 staan (bij vertrekhal 3), de overige vertrekhallen staan gepland voor 2020.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.