Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Emté-supermarkten verkocht aan Jumbo en Coop

Doe je jouw wekelijkse boodschappen altijd bij de Emté? Dat is binnenkort verleden tijd. Supermarktketen Emté is gekocht door branchegenoten Jumbo en Coop. De twee partijen betalen daarvoor in totaal 410 miljoen euro aan de huidige eigenaar, groothandelsbedrijf Sligro.

Medewerkers gaan mee

Het gaat om 130 supermarkten, de distributiecentra van Emté in Kapelle en Putten, een vleesverwerkingsfabriek in Enschede en het hoofdkantoor in Veghel. Emté was vorig jaar goed voor een omzet van 828 miljoen euro.

Bij de overname zijn circa 6200 medewerkers betrokken, die samen goed zijn voor 2700 voltijdbanen. Goed nieuws: deze medewerkers gaan allemaal mee naar de nieuwe eigenaar. De partijen verwachten de deal in de loop van dit jaar af te ronden.

Zorgenkind

De Emté is een zorgenkind en heeft met 130 winkels te weinig massa en kan de markt maar moeizaam bijbenen. Het marktaandeel bedraagt slechts 2,5 procent.

Sligro zocht al langer naar alternatieven voor zijn kwakkelende supermarktbedrijf, dat de afgelopen jaren bij gebrek aan schaalgrootte gestaag marktaandeel verloor. Jumbo en Coop werden steeds genoemd als de voornaamste gegadigden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.