E.Westland
E.Westland Nieuws 5 mrt 2018 / 07:28 uur

‘Woedende taxichauffeurs plannen aanval op Uber’

Taxichauffeurs zouden het kantoor van Uber in Amsterdam willen binnenvallen met „bakstenen, vuurwerk en molotovs". De boze chauffeurs vinden dat het taxibedrijf voor oneerlijke concurrentie zorgt.

Dat zou volgens het AD zijn gebleken uit een bericht op berichtendienst Telegram. De politie onderzoekt de zaak. De krant ontdekte de oproep in de Telegram-groep ‘WegMetUber’. Op dinsdagmiddag 20 maart zouden de boze chauffeurs het kantoor willen bestormen.

Niet alleen concurrerende taxibedrijven zouden mee willen doen aan de aanval. Ook Uber-chauffeurs die vinden dat ze worden uitgebuit door het internet-taxibedrijf willen een steentje bijdragen. „De klant is koning en de chauffeurs zijn k**honden en slaven. Uber haalt meer en meer het bloed onder mijn nagels vandaan”, zou er in ‘WegMetUber’ worden geschreven.

Meerdere strafbare feiten

„We zijn op de hoogte van de oproep. We onderzoeken nu of het klopt en van wie de oproep afkomstig is”, zegt een politiewoordvoerder na het bericht in het AD. „Mogelijk is er sprake van meerdere strafbare feiten.”

Bij Uber weten ze ook van het bestaan de oproep. „Wij zijn gewezen op deze oproep en staan in nauw contact met de politie in Amsterdam”, laat het bedrijf weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Woedende taxichauffeurs plannen aanval op Uber’
Sluiten