Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

NOS-presentator Joost Karhof (48) overleden

Op tweede kerstdag is nieuwspresentator Joost Karhof plotseling overleden, dat meldt zijn werkgever de NOS. De pas 48-jarige radio- en televisiemaker werd thuis onwel en overleed vervolgens in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis.

Nieuwsuur

Op tv presenteerde hij onder meer Nieuwsuur, dat de NOS samen met de NTR maakt, Kunststof TV en meermaals De Grote Geschiedenis Quiz. Luisteraars van Radio 1 kennen Karhof als plaatsvervangend presentator van Nieuws en Co. Dit programma presenteerde hij een dag voordat hij overleed nog.

De journalist versloeg eerder in zijn loopbaan de dagelijkse politieke ontwikkelingen in NOVA/Den Haag Vandaag. „Wat een verdrietig nieuws”, zo luidt de reactie van oud-collega Ferry Mingelen. „Lang met hem samengewerkt bij Den Haag Vandaag en Nova/Nieuwsuur. Hij was een goede journalist en een erg fijne collega."

Niet te bevatten

Ook andere (oud-)collega’s reageren geschrokken en bedroefd op zijn overlijden. „Niet te bevatten dat fijne collega Joost Karhof dood is, verschrikkelijk”, zegt Wouke van Scherrenburg op Twitter. De hoofdredacties van Nieuwsuur en NOS Nieuws noemen Karhof een „zeer betrokken en geliefde collega, altijd dienstbaar, altijd sociaal, een kundig presentator en bovenal een fijn mens. We gaan hem ontzettend missen."

Ook diverse politici prijzen Karhofs journalistieke werk. „Zijn onderkoelde, haast nonchalante, maar daardoor juist zeer scherpe interviewstijl was een verrijking", reageerde bijvoorbeeld Tweede Kamerlid Zihni Özdil (GroenLinks).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.