Ben jij thuis de Regelaar of de Regel-maar?

Camera videoBen jij thuis de Regelaar of de Regel-maar?

Alvin van Reeuwijk en Frances van Rumpt. / Vincent van Dordrecht

Foto van 'Erik Jonk'

Erik Jonk

11 DEC 2017

Frances van Rumpt en Alvin van Reeuwijk wonen ruim een jaar samen in een huurhuis in Den Haag. In navolging van de campagne ‘Regelaar of Regel-maar’ van verzekeraar Reaal, legt Metro Frances en Alvin zeven vragen voor. Wie van de twee is thuis de regelaar op het gebied van verzekeringen?

Frances (24)

Is content-coördinator van de website van Landal GreenParks.

Wie is volgens jou de regelaar in huis?

Dat ben ik, eigenlijk altijd al geweest. Ik ben wel een regelaar.

Weet je wat jullie betalen aan gas, water en licht per maand?

Oeh, dat is Alvins kant, want dat doet hij wel! Even denken, water en gas zit bij de servicekosten inbegrepen en volgens mij betalen we voor elektra zo’n 70 euro per maand. Ik weet wel bij welke energiemaatschappij we zitten, haha.

Weet je wat een opstalverzekering is?

Nee... geen idee eigenlijk. Voor schade aan het pand door invloeden van buitenaf? Zit dat dan niet bij de inboedelverzekering? Ja, toch?

Verzekering voor de hond

Welke verzekeringen hebben jullie?

We hebben in ieder geval een inboedelverzekering en verder een verzekering voor de hond, een zorgverzekering natuurlijk, een telefoonverzekering en de autoverzekering gaat via een private leasemaatschappij.

Welke verzekeringen heb je zeker nodig als je gaat samenwonen?

We hebben nu een huurhuis en zijn niet getrouwd. Maar ik vind dat we een inboedelverzekering moeten hebben, voor als er iets gestolen wordt.

Als jullie laptop uit huis wordt meegenomen: ben je in paniek of denk je ‘met de verzekering komt het wel weer goed’?

Ik raak lichtelijk in paniek, sowieso als er wordt ingebroken. We hebben een harde schijf, maar er staan toch altijd weer meer foto’s op die laptop.

Als je een nieuwtje over verzekeringen ziet, verdiep je je daar dan in?

Ik zou het meer willen doen, maar verdiep me een beetje te weinig. Ik wil toch weten of er verzekeraars met lagere zorgkosten zijn bijvoorbeeld, maar gelukkig heb ik nog even.

Alvin (23)

Teamleider Verkoopklaar bij Albert Heijn en doet een deeltijdstudie bedrijfskunde (hbo).

Wie is volgens jou de regelaar in huis?

Dat is mijn vriendin. Dat is wel duidelijk.

Weet je wat jullie betalen aan gas, water en licht per maand?

Zeker! 66 euro per maand aan elektriciteit, de rest is geregeld via de servicekosten.

Weet je wat een opstalverzekering is?

Ik kan een punt scoren nu? Nee… of toch, de term heb ik wel voorbij horen komen. Is dat een verzekering voor spullen die buiten je huis zijn, zoals opslag in een box?

Welke verzekeringen hebben jullie?

Inboedelverzekering, zorgverzekering, telefoonverzekering en de auto is natuurlijk verzekerd.

'Dat op vier poten'

Je vergeet er één…

Oh, een verzekering voor dat wat hier loopt op vier poten zeker?

Welke verzekeringen heb je zeker nodig als je gaat samenwonen?

Poeh, da’s een goeie. Voor jezelf? Ik denk een inboedelverzekering. Die is natuurlijk handig.

Als jullie laptop uit huis wordt meegenomen: ben je in paniek of denk je ‘met de verzekering komt het wel weer goed’?

Op het gebied van de verzekering maak ik me geen zorgen, wel over de documenten die op de laptop staan. Daar zou ik van balen.

Als je een nieuwtje over verzekeringen ziet, verdiep je je daar dan in?

Het ligt eraan. Ik vind het wel belangrijk hoe het geschreven is. Bij langdradig of oubollig haak ik af. Als het makkelijker weg te lezen is, is dat fijn en dan lees ik het ook.

Uitslag

Frances is op het gebied van verzekeringen de Regelaar, simpelweg al om het feit dat zij ze daadwerkelijk regelt. Alvin blijkt er toch meer bij betrokken dan hij dacht. Zij vullen elkaar aan.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Advertisement


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Vrouwen slachtoffer van expose-groepen op Telegram

Slutshaming op Telegram ©ANP

Foto van 'Metro'

Metro

VANDAAG, 20:30

Journalisten van de NOS gingen een week lang undercover in expose-groepen op Telegram. Het gaat er allesbehalve zachtzinnig aan toe in deze groepen. Wanneer een vrouw zich in de ogen van de exposers onzedelijk heeft gedragen dan deelt hij dit in de groep. Hierbij wordt het slachtoffer als 'slet' neergezet.

Het blijft niet bij verwensingen. Er worden naaktfoto's van de vrouwen verspreid en ook privé-gegevens worden openbaar gemaakt. Hoeveel vrouwen slachtoffer zijn van de expose-groepen is lastig in te schatten vanwege schaamte.

Ophef om scholieren die 'Wilders rot op' zingen

Geert Wilders in de Tweede Kamer ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 19:35

Denktank Cafe Weltschmerz tweette een filmpje waarop Utrechtse scholieren van het Gregorius College een niet zo vriendelijke boodschap tegen Geert Wilders ter gehore brachten.

Het voorval vond plaats tijdens een project van de school in samenwerking met Dox, een stichting die zich bezighoudt met cultuureducatie. Op internet ontstond grote woede om de video. Het zou een voorbeeld zijn van linkse indoctrinatie in het onderwijs. Volgens Marjo Vaessen van DOX is het echter een storm in een glas water en vertelt het fragment niet het volledige verhaal.

Likeability of 3

Gewelddadige Marokkaanse pooier binnenkort weer vrij

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

Abdelilah el Y. komt dit jaar nog op vrije voeten. Op 29 december wordt de gewelddadige Marokkaanse pooier weer vrijgelaten nadat hij in 2012 een gevangenisstraf van zes jaar kreeg opgelegd.

Tien jaar gedwongen

Arvi (46) heeft Lyme, ‘ik lig de hele dag op bed’

Arvi (46) heeft Lyme, ‘ik lig de hele dag op bed’

Een stamcelbehandeling van ruim 50.000 euro kan ervoor zorgen dat Arvi (deels) geneest. Om dat geld bij elkaar te verzamelen, is hij een crowdfundingactie gestart. (Eigen foto)

Foto van 'Amarins de Boer'

Amarins de Boer

GISTEREN

Acht jaar geleden kreeg hij ineens een griepvirus. Volgens artsen was het de ziekte van Pfeiffer, maar de 46-jarige Arvi Jansen uit Amstelveen werd maar niet beter. Op een gegeven moment kwam hij via medische instanties bij een Lyme-specialist in het buitenland terecht. Die ontdekten na meerdere tests dat hij de chronische ziekte van Lyme heeft.

„Het probleem is dat er in Nederland weinig bekend is over de ziekte van Lyme en dat de klachten bij Lymepatiënten zeer uiteenlopen”, legt Jansen uit. „Er is veel te weinig onderzoek gedaan en te weinig bekend. Daardoor is het niet bekend welke onderliggende auto-immuundisfuncties er ten grondslag liggen aan het chronisch verloop van de ziekte." Hij ligt de hele dag op bed of op de bank. Naar buiten gaan lukt niet meer, want zodra hij meer dan honderd meter loopt, verzuren zijn spieren. Daarnaast uit de ziekte van Lyme zich bij Jansen in migraineaanvallen, misselijkheid, vermoeidheid en complete uitputting.

Stoffelijk overschot gevonden bij Paleis Soestdijk

Lichaam vermiste Edwin gevonden bij Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

Het lichaam dat zaterdagmorgen bij Paleis Soestdijk is gevonden, is van de vermiste Edwin Takens uit Soest. Dat meldt RTV Utrecht. Er zijn geen aanwijzingen of sporen die wijzen op een misdrijf.

Het lichaam lag in het afgesloten gedeelte van de tuin, aan de rechterzijde van het paleis. Jagers vonden het lichaam in het bos.

Vrouw met hondje geschept, automobilist rijdt door

Het zebrapad in Etten-Leur. / Google Maps

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

GISTEREN

Wederom een zaak met doorrijders: deze keer is de politie op zoek naar een automobilist die vrijdagavond 15 december doorreed nadat hij een gewonde vrouw en haar hondje aanreed op een zebrapad in Etten-Leur. De vrouw is gewond.

In de bosjes

Lidl past leeftijdsgrens vuurwerk aan van 12 naar 16

Een jongen steekt vuurwerk af op de laatste dag van het jaar. / ANP

Foto van 'ANP'

ANP

GISTEREN

Supermarktconcern Lidl verkoopt vanaf volgend jaar geen vuurwerk meer aan klanten onder de zestien jaar. Het gaat om vuurwerk dat het hele jaar door verkocht mag worden. De minimumleeftijd gaat van twaalf naar zestien jaar. In de aanloop naar deze jaarwisseling geldt de ondergrens van twaalf jaar nog wel.

Zestien jaar is al de minimumleeftijd voor de verkoop van regulier vuurwerk in de laatste dagen van december.