Binnenland

Ben jij thuis de Regelaar of de Regel-maar?

Camera videoBen jij thuis de Regelaar of de Regel-maar?

Alvin van Reeuwijk en Frances van Rumpt. / Vincent van Dordrecht

Foto van 'Erik Jonk'

11 DEC 2017

Frances van Rumpt en Alvin van Reeuwijk wonen ruim een jaar samen in een huurhuis in Den Haag. In navolging van de campagne ‘Regelaar of Regel-maar’ van verzekeraar Reaal, legt Metro Frances en Alvin zeven vragen voor. Wie van de twee is thuis de regelaar op het gebied van verzekeringen?

Frances (24)

Is content-coördinator van de website van Landal GreenParks.

Wie is volgens jou de regelaar in huis?

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Dat ben ik, eigenlijk altijd al geweest. Ik ben wel een regelaar.

Weet je wat jullie betalen aan gas, water en licht per maand?

Oeh, dat is Alvins kant, want dat doet hij wel! Even denken, water en gas zit bij de servicekosten inbegrepen en volgens mij betalen we voor elektra zo’n 70 euro per maand. Ik weet wel bij welke energiemaatschappij we zitten, haha.

Weet je wat een opstalverzekering is?

Nee... geen idee eigenlijk. Voor schade aan het pand door invloeden van buitenaf? Zit dat dan niet bij de inboedelverzekering? Ja, toch?

Verzekering voor de hond

Welke verzekeringen hebben jullie?

We hebben in ieder geval een inboedelverzekering en verder een verzekering voor de hond, een zorgverzekering natuurlijk, een telefoonverzekering en de autoverzekering gaat via een private leasemaatschappij.

Welke verzekeringen heb je zeker nodig als je gaat samenwonen?

We hebben nu een huurhuis en zijn niet getrouwd. Maar ik vind dat we een inboedelverzekering moeten hebben, voor als er iets gestolen wordt.

Als jullie laptop uit huis wordt meegenomen: ben je in paniek of denk je ‘met de verzekering komt het wel weer goed’?

Ik raak lichtelijk in paniek, sowieso als er wordt ingebroken. We hebben een harde schijf, maar er staan toch altijd weer meer foto’s op die laptop.

Als je een nieuwtje over verzekeringen ziet, verdiep je je daar dan in?

Ik zou het meer willen doen, maar verdiep me een beetje te weinig. Ik wil toch weten of er verzekeraars met lagere zorgkosten zijn bijvoorbeeld, maar gelukkig heb ik nog even.

Alvin (23)

Teamleider Verkoopklaar bij Albert Heijn en doet een deeltijdstudie bedrijfskunde (hbo).

Wie is volgens jou de regelaar in huis?

Dat is mijn vriendin. Dat is wel duidelijk.

Weet je wat jullie betalen aan gas, water en licht per maand?

Zeker! 66 euro per maand aan elektriciteit, de rest is geregeld via de servicekosten.

Weet je wat een opstalverzekering is?

Ik kan een punt scoren nu? Nee… of toch, de term heb ik wel voorbij horen komen. Is dat een verzekering voor spullen die buiten je huis zijn, zoals opslag in een box?

Welke verzekeringen hebben jullie?

Inboedelverzekering, zorgverzekering, telefoonverzekering en de auto is natuurlijk verzekerd.

'Dat op vier poten'

Je vergeet er één…

Oh, een verzekering voor dat wat hier loopt op vier poten zeker?

Welke verzekeringen heb je zeker nodig als je gaat samenwonen?

Poeh, da’s een goeie. Voor jezelf? Ik denk een inboedelverzekering. Die is natuurlijk handig.

Als jullie laptop uit huis wordt meegenomen: ben je in paniek of denk je ‘met de verzekering komt het wel weer goed’?

Op het gebied van de verzekering maak ik me geen zorgen, wel over de documenten die op de laptop staan. Daar zou ik van balen.

Als je een nieuwtje over verzekeringen ziet, verdiep je je daar dan in?

Het ligt eraan. Ik vind het wel belangrijk hoe het geschreven is. Bij langdradig of oubollig haak ik af. Als het makkelijker weg te lezen is, is dat fijn en dan lees ik het ook.

Uitslag

Frances is op het gebied van verzekeringen de Regelaar, simpelweg al om het feit dat zij ze daadwerkelijk regelt. Alvin blijkt er toch meer bij betrokken dan hij dacht. Zij vullen elkaar aan.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Advertisement

LEES OOK


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Kindje drink water in Kenia | GettyImages

Waarom moeten we minder water gebruiken?

Waarom moeten we minder water gebruiken?

Foto van 'Pien van Breda'

GISTEREN

Het is donderdag internationale Wereldwaterdag, tijd om net wat eerder de kraan dicht te draaien, een minuutje korter te douchen en pas een wasje te draaien als de wasmachine écht helemaal vol zit.

Laten we positief beginnen: in 1969 verbruikten we maar liefst 190 liter per persoon per dag. De afgelopen jaren is dit sterk verminderd. Nu verbruiken we ongeveer 119 liter per persoon per dag. Dus we gaan de goede kant op! Maar dit kan nog veel beter. De Wereldwaterdag is opgezet vanuit de verenigde naties om mensen bewuster met water om te laten gaan. En daarnaast informatie te verschaffen zodat het milleniumdoel om meer mensen van schoon drinkwater te voorzien behaald kan worden.

Gevolgen waterverbruik

Maar waarom is het verbruiken van water nou zo slecht? Genoeg regen en water in Nederland zou je zeggen. En ja, dat is helemaal waar. Waar het mis gaat is het verwerken en reinigen van water. Dit kost namelijk energie en is daarom slecht voor het milieu. Om water te kunnen drinken wordt het gereinigd doormiddel van chemicaliën die ook een slechte invloed hebben op het milieu. Daarnaast kost het bakken met geld.

De verschillen

Dat geld zou bijvoorbeeld beter gebruikt kunnen worden om ontwikkelingslanden van goede watervoorzieningen te voorzien. Want terwijl wij per dag 119 liter verbruiken is dat gemiddelde in de Sub Sahara-Afrika ongeveer tien tot vijftien liter op een dag. In de meeste landen daar lopen ze meerdere keren op de dag met een aantal emmers naar de waterput en dat is dat. Van dit water wordt de rest van de dag gewassen, gekookt, gedronken en ga zo maar door. Even ter vergelijking: als jij anderhalve minuut doucht gebruik je evenveel water als dat iemand in Zambia in een hele dag verbruikt.

Wat te doen

Maar niet gevreesd, je kan hier het een en ander aan doen. Een aantal tips: repareer de kapotte leiding die nu al dagen aan het lekken is. Lever je medicijnen, verf en ander chemisch afval apart in en spoel het niet weg. Een besparende douchekop hoeft niet duur te zijn; deze vind je al voor negen euro. En ook de bloemen in de tuin hebben niet elke dag water uit de kraan nodig is.

Het indirecte verbruik

En dit was dan het directe verbruik. Indirect verbruiken we eigenlijk nog veel meer. Want alles dat we gebruiken, dragen, kopen en eten is gemaakt doormiddel van water. Als je een stukje kip eet zal je niet zo snel denken dat je hiermee indirect liters water verbruikt. Toch wordt voor het produceren van jouw stukje kip vele liters water verbruikt. Voor één kilo rundvlees is bijvoorbeeld maar liefst 15.000 liter water nodig. En voor jouw nieuwe paar leren schoenen wordt ongeveer 8.000 liter verbruikt.

Om je indirecte verbruik te verminderen kan je ook aantal dingen aanpassen in je dagelijkse leven. Minder vlees eten, minder voedsel weggooien, lokaal en seizoensgebonden eten, vaker kraanwater drinken, duurzame kleding kopen en je oude textiel inleveren.

Actie

Dit klinkt natuurlijk als een hele waslijst maar gelukkig sta je er niet alleen voor. In Nederland wordt al veel actie ondernomen om het waterverbruik terug te dringen. Zo wordt ons water vaak gereinigd en hergebruikt. Dit water wordt vervolgens gebruikt voor toiletspoeling en de wasmachine. We hebben maar liefst rond de 400 rioolwaterzuiveringsinrichtingen die zorgen dat het water in gebruik blijft en niet zomaar verspilt.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

24

GroenLinks en lokale partijen winnaars verkiezingen

Blijdschap bij GroenLinks in Utrecht ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Het tellen van de stemmen is op dit moment in volle gang. Uit de eerste uitslagen en exitpolls zijn al wel enkele trends te ontdekken. De grote winnaars zijn GroenLinks en de lokale partijen geworden. In nagenoeg alle gemeentes deden deze partijen het goed. Verliezers waren er ook in de vorm van D66, PvdA, CDA en SP. In veel grote steden is D66 niet langer de grootste.

Rutger Groot Wassink is de lijsttrekker van GroenLinks Amsterdam ©ANP

Amsterdam

GroenLinks is de nieuwe grootste partij van Amsterdam, zij lossen hiermee D66 af die in 2014 nog glansrijk won. De groene partij stijgt volgens een exitpoll van 6 naar 11 zetels. Onze hoofdstad is van oudsher een PvdA-bolwerk. Hier was in 2014 al een einde aan gemaakt, maar deze negatieve trend heeft in 2018 zeker doorgezet. De partij halveerde in zetels en heeft er nu nog slechts vijf in de raad over.

Aan de Amsterdamse verkiezingen deden maar liefst 28 partijen mee. Hiervan hebben ook enkele nieuwe partijen de kiesdrempel gehaald. DENK, BIJ1 en Forum voor Democratie zullen elk terugkomen in de hoofdstedelijke gemeenteraad.

Rotterdam

In de grote havenstad handhaaft Leefbaar Rotterdam zich als grootste partij ondanks een licht verlies. Dit blijkt uit de tussenstanden nadat er 30 procent van de stemmen zijn geteld. De tweede partij van de tweede stad van Nederland wordt hoogstwaarschijnlijk de VVD.

De strijd om wie de derde van Rotterdam zal gaan worden gaat tussen drie partijen in de vorm van PvdA, GroenLinks en D66. In Rotterdam zullen ook de PVV, Partij voor de Dieren en DENK als nieuwelingen in de raad komen.

Weert

De gemeente Weert had tijdens de uitslagenavond een prominente rol. Deskundigen beweren dat de gemeente in het noorden van Limburg heel erg lijkt op Nederland in het klein en een echte 'swing state' is.

De lokale partij Weert Lokaal was hier de grote winnaar. De lokale partij steeg van 8 naar 12 zetels. Bij het bekendmaken van de uitslagen, kwam ook de plaatselijke lijstaanvoerder Marie-Michèle Stokbroeks van D66 aan het woord. Haar partij verloor twee zetels en weet dit verlies aan de standpunten van de landelijke partij over het referendum.

Later vannacht worden er meer uitslagen bekendgemaakt. Donderdagochtend zullen we van een groot deel van de gemeenten zien wie de grootste partij is geworden en kan het formeren beginnen.


Views

10

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 6

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

In opdracht van de Rijksoverheid

15 MAA 2018

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

Onze wereld wordt met de dag digitaler en daarmee wordt de bescherming van onze data dus ook telkens weer belangrijker. Toch gaan veel mensen wat slordig om met hun gegevens en daardoor zijn zij makkelijk te hacken. Ben jij wel goed beveiligd of ben jij hackable? Met deze test kom je er snel en makkelijk achter.

1. Als ik een melding krijg dat ik kan updaten, dan...

a. Laat ik die melding lekker even staan. Waar zijn die updates goed voor?

b. Voer ik de update meteen uit.

2. Voor elke site gebruik ik...

a. Hetzelfde wachtwoord, lekker makkelijk.

b. Een ander wachtwoord, wel zo veilig.

3. Mijn computer back-uppen, dat doe ik...

a. Heel soms, als ik daar zin in heb.

b. Regelmatig.

4. Ik krijg een mailtje van mijn bank met een link. Die link...

a. Klik ik meteen aan.

b. Klik ik niet aan. Ik lees eerst de inhoud van de mail en kijk naar het e-mailadres waar hij vandaan komt.

Als je alleen maar b hebt geantwoord, dan ben je heel goed bezig. Hackers krijgen jou niet zomaar te pakken. Heb je bij een of meerdere vragen ook het eerste antwoord? Dan kun je er met een aantal makkelijke maatregelen voor zorgen dat jij een moeilijker doelwit bent voor hackers.

1 Voer updates snel uit

Voor velen zijn de updates van je besturingssysteem een beetje als huiswerk: uitstellen totdat je écht niet meer anders kan. Maar die updates zijn er voor een reden. Fabrikanten brengen updates vaak uit om ervoor te zorgen dat beveiligingslekken in het door jou gebruikte systeem gedicht worden. Daardoor is de kans veel groter dat als je te lang wacht met updaten, je gehackt wordt. Dus laat je telefoon, tablet en computer maar gewoon meteen updaten zodra je een melding krijgt dat dat kan.

2. Gebruik een ander, goed wachtwoord voor élke website

Het is begrijpelijk als je het lekker makkelijk vindt om één wachtwoord te gebruiken voor elk account op elke website. Maar veilig is het niet. Als iemand dan een van je accounts weet te hacken, heeft hij gelijk toegang tot alle dingen die jij op het internet doet. Zeker bij overheidsdiensten als DigiD kan dat hele nare gevolgen hebben. Gebruik daarom voor elke website een ander, goed password met veel letters, cijfers en andere tekens.

Als je dat onhaalbaar vindt, dan is dat heel begrijpelijk. Bovendien ben je niet de enige. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het aanhouden van een ander wachtwoord voor elke site als onmogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik in dat geval een wachtwoordmanager. Met zo'n wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen - heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand. Je hoeft dan nog maar één sterk wachtwoord te onthouden: het wachtwoord voor je wachtwoordmanager.

3. Voer regelmatig back-ups uit

Ook back-ups maken is zo'n klusje waarvan je denkt: dat komt later wel. Waarbij 'later' meer dan eens 'nooit' blijkt. Maar back-ups zijn ontzettend belangrijk. Als je computer besmet raakt met een virus, dan kan het zijn dat ook al je bestanden weg zijn. Op dat moment slaak je waarschijnlijk een enorme zucht van verlichting als je een recente back-up op je externe harde schijf hebt staan. Dat is die paar minuten dat je bezig bent met een back-up maken dubbel en dwars waard.

4. Let op waar je op klikt

Let altijd op waar je op klikt. Een link lijkt misschien onschuldig, maar het klikken op zo'n link kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd op je apparaat. Ook bijlages bij e-mails kunnen een dergelijk effect hebben. Kijk daarom bij mails altijd naar het taalgebruik. Als het niet goed voelt, neem dan het zekere voor het onzekere: klik niet op de link, maar tik zelf het webadres in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_a283096e65c0095cd3475af0540ea5f0066814ff_avataruser_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

Ambulancebroeders gemept door agressieve patiënt

Niet de mensen uit dit verhaal, foto ter illustratie ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Een 29-jarige man uit Almelo werd woensdagochtend onwel en er werd 112 gebeld. Nadat er een ambulance naar hem toe kwam om medische hulp te verlenen, sloeg de sfeer om. De patiënt was het niet eens met de behandeling en mishandelde de toegesnelde hulpverleners. Dit ging er allerminst zachtzinnig aan toe; een hulpverlener werd in zijn gezicht geslagen en een prijzige hartmonitor werd vernield.

Onwel

RTV Oost weet dat de ambulancebroeders woensdagochtend iets na zeven uur 's ochtends een melding kregen van een man die onwel was geworden. De Almelose ambulance ging met spoed naar het woonhuis toe waar ze de 29-jarige Tukker aantroffen. Blijkbaar viel het wel mee met de fysieke gesteldheid van het heerschap. Na onenigheid over de handelwijze van de zorgverleners, werd een van hen in zijn gezicht geslagen. Een andere medewerker bezeerde zijn been tijdens het handgemeen dat hierbij ontstond.

Naast verwondingen van het ambulancemedewerkers is er ook apparatuur beschadigd. Een kostbare hartmonitor werd dusdanig gesloopt, dat hij onbruikbaar is geworden. Een ambulance kan niet zonder hartmonitor en dit apparaat is niet gemakkelijk te vervangen. Vanwege de vernielingen kan het medische noodvoertuig nu een poosje niet uitrukken voor noodgevallen.

Na de confrontatie, werd de man alsnog overgebracht naar het ziekenhuis. Toen uit onderzoek bleek dat hij niet gewond was of in levensgevaar verkeerde, werd hij overgedragen aan de politie. De Almelose agressieveling zal zich tegenover de rechter moeten gaan verantwoorden voor zijn destructieve ochtendhumeur.


Views

52

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Proevende heren van Beer in a Box met vlnr: Victor Kuppers, Armand Haan, Tim Remmerswaal.

In samenwerking met Beer in a Box

In samenwerking met Beer in a Box

16 MAA 2018

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn.

Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan! En dan denken dat je iets over een biersmaak kunt vertellen? Nee ho maar. Bier proeven is veel meer dan het drinken, is de stellige overtuiging van de heren van het Alkmaarse Beer in a Box. Tim Remmerswaal, Armand Haan en Victor Kuppers van het nog jonge online bedrijf in speciaalbieren móeten het wel weten. Zij stellen, in samenwerking met kenners in een testpanel, de ‘beer in a boxen’ samen. Zij komen er op een gegeven moment achter welk smaakprofiel je hebt en welke bieren bij jou passen. Zo kan Beer in a Box je uitdagen met nieuwe speciaalbieren, zonder dat je bij je abonnement ooit dezelfde soort in huis krijgt. Die heren nemen je in vijf bier-proef-stapjes mee en kun je langzaam op weg gaan een echte bierconnaisseur te worden.

1 De geur van je bier

De geur (het aroma) wordt gevormd door de smaakstoffen in het bier die het slijmvlies in je neus prikkelen. Deze komt tot je via de neus en de mondholte. De temperatuur van het bier speelt een belangrijke rol. Hoe hoger die temperatuur, hoe meer smaakstoffen er verdampen en hoe meer deze in je holtes tot uiting komen. Een koud biertje heeft dus minder smaak dan een lauwere variant. Dat verklaart ook waarom een bier anders ruikt dan hij smaakt. Zodra bier in je mond terecht komt, wordt het opgewarmd en komen de geurstoffen vrij.

2 Gaat de smaak over de tong?

Het is een fabeltje dat smaken een eigen plaats op de tong hebben. Zoet, bitter zuur, zout en umami ervaar je met je hele tong. Zout en umami, de hartige smaken, komen in de regel niet in bier voor, de andere smaken wel. Echter, dit zijn de primaire smaaksensaties. Het echte proeven gaat vooral met de slijmvliezen in je neus en keel.

3 Mondgevoel

Hoe voelt het bier aan in je mond? Denk hierbij aan de prikkeling van het aanwezige koolzuur, hoe het in bier in je mond kleeft, de zeepachtigheid van het vocht en hoe je mond en tong samentrekken.

4 Volheid (body)

Van zachte boterige romigheid tot ‘water’ en alles ertussenin. De body van je bier bepaalt hoe je de smaak ervaart en vaak ook hoe lang hij blijft hangen.

5 Nasmaak

De nasmaak is de smaak die in je mond en neus overblijft nadat je het bier hebt doorgeslikt. Dat kan veranderen. Bier kan uitvloeien in een andere smaak. Het zoet komt bijvoorbeeld eerst, dan het bitter. Net als in het echte leven… Veel proefplezier!

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Speciaalbieren van Beer in a Box. / Femmy Weijs

Proefbox voor de Metrolezer

Speciaal voor Metrolezers is een ProefBox met zes speciaalbieren ontwikkeld. Beer in Box neemt ‘starters’ zo mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaken en geuren van speciaalbieren. De doos is bedoeld voor mensen die hun smaak graag willen weten. Victor Kuppers: „Zodra je je smaken in de smiezen hebt, kun je andere speciaalbieren gaan ontdekken. Wij beloven het beste te vinden binnen jouw smaakpallet.”

Wie Metro’s proefbox wil proberen gaat naar Beerinabox.nl/metro. Gebruik de actiecode metro en je krijgt er een gratis ‘beregoed bierglas’ bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Spannende exitpoll: 49% voor en 48% tegen sleepwet

De uitslag van het referendum gaat heel erg spannend worden ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Volgens een eerste exitpoll zijn voor- en tegenstanders van de sleepwet in de huidige vorm met ongeveer een gelijk aantal. In een exitpoll die werd gehouden door Ipsos/NOS was 49 procent van de kiezers voor tegenover 48 procent tegen. De analytici bij de NOS noemden deze gegevens op zijn Amerikaans 'too close to call'.

Het aantal tegenstemmers is een stuk hoger dan in de opiniepeilingen naar voren kwam. Hier waren de voorstemmers met ongeveer tien procentpunt in het voordeel. Deze exitpoll is nog geen definitieve uitslag en er kan vanavond nog van alles aan veranderen. Zeker gezien dit kleine verschil. Bij de exitpoll is een foutmarge van 5 procentpunt van toepassing. Een duidelijke winnaar is er dus nog niet.

Gejuich

De initiatiefnemers van het referendum reageerden met luid gejuich op de cijfers van de exitpoll. Ook bij GroenLinks, een partij die tegen de wet is, werd de exitpoll positief ontvangen.

Het referendum is in ieder geval geldig, omdat de opkomst 48 procent was. Dat is ruim meer dan de drempel van 30 procent. Bij het vorige referendum bijna twee jaar geleden over Europese samenwerking met Oekraïne, was de opkomst 32,2 procent. Een ruime meerderheid stemde toen tegen.


like
user_53bfd9688c3c70b232892be6e0970b4ed745ec34_avatar

Views

77

Meerdere gewonden bij Paasvee-feesten in Schagen

Paasvee-feesten zorgen voor minimaal twee incidenten ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

In discotheek Alpha in Schagen zijn tien tot vijftien mensen gewond geraakt door verdrukking. Op de tweede verdieping van de uitgaansgelegenheid raakte meerde mensen bekneld en ontstond er paniek. Een persoon moet met een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Dit laat de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord via sociale media weten. Medewerkers van het Rode Kruis zijn ter plaatse om te assisteren bij de behandeling van de gewonden. Rond 20.00 was de rust wedergekeerd en de situatie onder controle.

Verdrukking

Volgens de Veiligheidsregio waren er te veel mensen te dicht bij elkaar in een deel van de club. Waardoor dat kon gebeuren, is nog niet bekend. Een persoon werd met pijn op de borst naar een ziekenhuis gebracht, de anderen zijn buiten opgevangen. Zij waren vooral bevangen door emotie. Het is niet bekend hoeveel mensen binnen waren.

In Schagen zijn woensdag veel mensen op de been in verband met het Paasvee, een jaarlijks feest met onder meer een vee-tentoonstelling. Dit evenement trekt elk jaar veel bezoekers.

Heerhugowaard

Het is niet de eerste keer vanavond dat er problemen zijn met het publiek van de Paasvee-feesten. Eerder vanavond moest een stembureau op het station van Heerhugowaard haar deuren sluiten omdat dronken en baldadige jongeren het gebouw bestormden. Er ontstond een dusdanig onveilige situatie dat de gemeente geen andere mogelijkheid zag om tot sluiting over te gaan.

LEES OOK


Views

58