Hiervan worden we wél blij in het ov

Bij NS begint de bestemming soms al in de trein. Foto: Railforum

Foto van 'Anne-Fleur Pel'

Anne-Fleur Pel

8 NOV 2017

Volle treinen, vertraagde trams, uitgevallen bussen. Er gebeuren genoeg dingen in het openbaar vervoer waar we van balen. Maar er zijn zeker ook zaken waar reizigers wél blij van worden. En aan het beste, bestaande initiatief dat reizen plezieriger maakt, reikt Railforum de Blije Reizigers Prijs uit.

Het platform hoopt dat dit ieder jaar leidt tot meer merkbare verbeteringen voor reizigers. Van welk initiatief word jij het blijst? Stemmen kan nog tot 15 november.

Prijsvergelijker van treinkaartjes

Met de vernieuwde prijsvergelijker van Treinreiziger.nl is het voor het eerst mogelijk om alle type treinkaartjes en -acties voor een specifieke reis netjes naast elkaar te zien. Daardoor kan snel en gemakkelijk het goedkoopste kaartje gevonden worden. Behalve voor reizen binnen Nederland is de prijsvergelijker ook bruikbaar voor reizen naar de belangrijkste Belgische steden. De prijsvergelijker is zowel op Treinreiziger.nl als via de nieuwe app Treinkaartjes te raadplegen.

Breng Flex

Breng Flex is een vervoerservice op bestelling die rijdt van halte naar halte in de regio Arnhem-Nijmegen. Welke haltes worden aangedaan, bepaal jij. Breng Flex borduurt voort op de Amsterdamse deeltaxi Abel. Via de app of per telefoon kun je een zitplaats reserveren. Je bepaalt zelf wanneer je wordt opgehaald bij de halte en waar je naartoe reist. Op een kaartje in de app is te zien welke haltes in de buurt zijn. Als de dichtstbijzijnde chauffeur de rit heeft geaccepteerd, wordt getoond hoelang de reis precies duurt. Een rit kost altijd 3,50 euro.

Jijblij-Wijblij campagne

Syntus wil reizigers blijer maken door aan de reis ongewone en verrassende elementen toe te voegen. Met het project Jijblij-Wijblij haalden zij reizigersvoorkeuren op en voegden zij een jaar lang (tot maart 2017) meer „beleving & fun” toe aan de reis. Zo vond er op een zomerse dag een barbecue plaats op het station waarbij reizigers kans maakten op een Weber BBQ en op een ander moment konden reizigers chillen op het Syntus-strand met een drankje en ijsje en maakten zij kans op een hotelovernachting aan zee.

Experience Trains

In samenwerking met partners laat NS de bestemming van de reis al in de trein beginnen. Experience Trains is een programma om reizigers onderweg naar hun bestemming te verrassen. Zo konden reizigers op verschillende trajecten richting het International Film Festival Rotterdam plaatsnemen in de IFFR treinbioscoop. Hiervoor werd dagelijks één treinstel getransformeerd tot een chic filmhuis met korte films en een piccolo. En uiteraard ontbrak de popcorn niet.

De Liftpaal

De Liftpaal is bedacht door een groepje vrijwilligers van de provinciaalse werkgroep ‘Nieuwe tijd voor Mobiliteit’, omdat na 19.30 uur en in het weekend er geen openbaar vervoer meer rijdt van en naar het Overijsselse Oldemarkt. De Liftpaal moet het meerijden met elkaar stimuleren. Bewoners kunnen bij een liftpaal gaan staan en meerijden met een spontaan aangeboden lift of lid worden van de Facebookgroep ‘Liftpaal Oldemarkt’ en een liftafspraak plannen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Domien: 'Je even terugtrekken wordt lastig'

Angelique Houtveen, Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Het Glazen Huis heeft een metamorfose ondergaan, hij zal dit jaar volledig van glas zijn. Vooral bij 3FM-dj Domien Verschuuren zorgt voor extra spanning: „De muren van de slaapkamer zijn ook van glas en overal hangen camera's. Je even terugtrekken wordt lastig'', vertelt hij.

„Maar aan de andere kant is het ook niet voor niks een glazen huis en maakt dit het wel heel echt. Je wilt mensen echt het gevoel geven dat ze een week lang samen met ons in het Glazen Huis wonen.'' Toch hoopt Verschuuren op een gordijntje. „Het is namelijk best heftig om mij 's ochtends vroeg te zien.''

Steeds meer zzp'ers in grote steden

Steeds meer zzp'ers in grote steden

Steeds meer zzp'ers in grote steden. Foto: Unsplash

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Nederland kent steeds meer ondernemers, de grote steden van Nederland tellen namelijk steeds meer eenmanszaken. Het aantal zelfstandigen zonder personeel is in tien jaar tijd verdubbeld, van 81.000 in 2007 tot 165.000 in 2017. In de rest van Nederland was de groei 79 procent

Eenmanszaken

D66 en CDA: weg met gasgestookte cv-ketel
Likeability of 3

D66 en CDA: weg met gasgestookte cv-ketel

CV instalatie voor verwarming en warm tapwater in huis. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Nog een gasgestookte cv-ketel thuis? Hij zou moeten worden verbannen, vinden CDA en D66. Dat is beter voor het klimaat, voor Groningen en voor de portemonnee.

De beide regeringspartijen willen dat minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat een plan maakt om de gasketel ‘uit te faseren’. Ze wijzen erop dat ieder jaar 400.000 cv-ketels plaatsmaken voor nieuwe. Dat moeten voortaan moderne, zuinige ketels zijn, vindt Tweede Kamerlid Rob Jetten (D66). Bijvoorbeeld hybride cv-ketels, die vooral op elektriciteit draaien.

Er komt een sterrenregen boven Nederland

Er komt een sterrenregen boven Nederland

Met een beetje mazzel regent het woensdagnacht vallende sterren boven Nederland. Foto: Pexels

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

2 UUR

Heb je ooit een sterrenregen gezien? Misschien heb je dan in de nacht van woensdag op donderdag geluk! Met een beetje mazzel regent het dan vallende sterren boven Nederland. Tientallen meteoren per uur zullen door de lucht schieten, en op het hoogtepunt, donderdagochtend rond 04.00 uur, misschien wel 120 per uur.

Naar het oosten kijken

Baudet: VVD is een kutpartij

Baudet: VVD is een kutpartij

Thierry Baudet tijdens een congres van het Forum voor Democratie. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

VANDAAG, 22:08

Thierry Baudet, lijsttrekker van het Forum voor Democratie, heeft de VVD een kutpartij genoemd op Twitter. De politicus geeft tegenover Rutger Castricum van PowNed meer uitleg over zijn uitspraak.

Man mag bij promotie geen vergiet en piratenpak aan

Man mag bij promotie geen vergiet en piratenpak aan

Leden van de Poolse Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Op het bord de tekst „Vrees het monster niet!" / EPA

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

VANDAAG, 20:57

Een man die lid is van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster mag tijdens zijn promotiezitting geen piratenpak aan en geen vergiet op zijn hoofd hebben. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens vandaag geoordeeld.

Normalerwijs dragen promovendi tijdens de zitting bij de TU Delft een traditioneel zwart rokkostuum. De man, Michael Afanasyev, wilde echter door zijn geloof in een piratenkostuum en met een vergiet op zijn hoofd komen, omdat zijn religie zou voorschrijven dat hij bij officiële gelegenheden zo gekleed is. De universiteit verbood dat echter en daarom diende hij een klacht in bij het CvRM.

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Ook de hulpdiensten konden de levens van de kinderen niet redden. / ANP Ginopress

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

GISTEREN

Door een ongeluk op de Sloeweg Noord in Vlissingen zijn dinsdagochtend twee kinderen om het leven gekomen. Een driejarige jongen uit Hulst overleed ter plekke. Het vijfjarige zusje van de peuter bezweek later aan haar verwondingen. Het meisje was met een traumahelikopter zwaargewond naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

De auto waarin zij zaten kwam op de andere weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De dertigjarige moeder, die de auto bestuurde, is ook naar het ziekenhuis gebracht. Ook de mannelijke bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.