In het nieuws

Hiervan worden we wél blij in het ov

Bij NS begint de bestemming soms al in de trein. Foto: Railforum

Foto van 'Anne-Fleur Pel'

8 NOV 2017

Volle treinen, vertraagde trams, uitgevallen bussen. Er gebeuren genoeg dingen in het openbaar vervoer waar we van balen. Maar er zijn zeker ook zaken waar reizigers wél blij van worden. En aan het beste, bestaande initiatief dat reizen plezieriger maakt, reikt Railforum de Blije Reizigers Prijs uit.

Het platform hoopt dat dit ieder jaar leidt tot meer merkbare verbeteringen voor reizigers. Van welk initiatief word jij het blijst? Stemmen kan nog tot 15 november.

Prijsvergelijker van treinkaartjes

Met de vernieuwde prijsvergelijker van Treinreiziger.nl is het voor het eerst mogelijk om alle type treinkaartjes en -acties voor een specifieke reis netjes naast elkaar te zien. Daardoor kan snel en gemakkelijk het goedkoopste kaartje gevonden worden. Behalve voor reizen binnen Nederland is de prijsvergelijker ook bruikbaar voor reizen naar de belangrijkste Belgische steden. De prijsvergelijker is zowel op Treinreiziger.nl als via de nieuwe app Treinkaartjes te raadplegen.

Breng Flex

Breng Flex is een vervoerservice op bestelling die rijdt van halte naar halte in de regio Arnhem-Nijmegen. Welke haltes worden aangedaan, bepaal jij. Breng Flex borduurt voort op de Amsterdamse deeltaxi Abel. Via de app of per telefoon kun je een zitplaats reserveren. Je bepaalt zelf wanneer je wordt opgehaald bij de halte en waar je naartoe reist. Op een kaartje in de app is te zien welke haltes in de buurt zijn. Als de dichtstbijzijnde chauffeur de rit heeft geaccepteerd, wordt getoond hoelang de reis precies duurt. Een rit kost altijd 3,50 euro.

Jijblij-Wijblij campagne

Syntus wil reizigers blijer maken door aan de reis ongewone en verrassende elementen toe te voegen. Met het project Jijblij-Wijblij haalden zij reizigersvoorkeuren op en voegden zij een jaar lang (tot maart 2017) meer „beleving & fun” toe aan de reis. Zo vond er op een zomerse dag een barbecue plaats op het station waarbij reizigers kans maakten op een Weber BBQ en op een ander moment konden reizigers chillen op het Syntus-strand met een drankje en ijsje en maakten zij kans op een hotelovernachting aan zee.

Experience Trains

In samenwerking met partners laat NS de bestemming van de reis al in de trein beginnen. Experience Trains is een programma om reizigers onderweg naar hun bestemming te verrassen. Zo konden reizigers op verschillende trajecten richting het International Film Festival Rotterdam plaatsnemen in de IFFR treinbioscoop. Hiervoor werd dagelijks één treinstel getransformeerd tot een chic filmhuis met korte films en een piccolo. En uiteraard ontbrak de popcorn niet.

De Liftpaal

De Liftpaal is bedacht door een groepje vrijwilligers van de provinciaalse werkgroep ‘Nieuwe tijd voor Mobiliteit’, omdat na 19.30 uur en in het weekend er geen openbaar vervoer meer rijdt van en naar het Overijsselse Oldemarkt. De Liftpaal moet het meerijden met elkaar stimuleren. Bewoners kunnen bij een liftpaal gaan staan en meerijden met een spontaan aangeboden lift of lid worden van de Facebookgroep ‘Liftpaal Oldemarkt’ en een liftafspraak plannen.

BEKIJK OOK


Views

100+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 13:00

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

600+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

2k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:30

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

600+