Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 1 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Fiets stallen op station blijft een heikel punt

Extra tijd incalculeren als je de trein moet halen, omdat je je fiets nog weg moet zetten. Het zal veel treinreizigers helaas maar al te bekend in de oren klinken.

Zo is het in Amsterdam op meerdere plekken een crime om je fiets te parkeren. Dan denk je dat je op tijd richting centraal station bent gefietst, kun je je trouwe tweewieler weer niet kwijt in de Fietsflat. Op Amsterdam Amstel en Zuid is het vaak hetzelfde verhaal.

Te weinig plek

Een op de vijf treinreizigers die op de fiets naar het station komt, kan geen plek in de stalling vinden. Dit meldt de Fietsersbond naar aanleiding van onderzoek.

Uit dit onderzoek blijkt dat, ondanks investeringen in nieuwe stallingen in bijvoorbeeld Utrecht en Rotterdam, er nog te vaak gezocht moet vonden naar een plek voor de fiets.

„De vernieuwde stationsstallingen krijgen een positieve beoordeling van de gebruikers. Maar bij veel stations moet nog veel gebeuren”, zegt Wim Bot van de Fietsersbond.

Naast gebrek aan plek vermijden treinreizigers om met de fiets naar het station te komen omdat ze bang zijn dat hun fiets wordt gestolen of dat hij beschadigd raakt. De Fietsersbond pleit voor meer en ruimere plekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.