In het nieuws

Nederlander vast na verstoren dolfijnenshow Japan

Nederlander vast na verstoren dolfijnenshow Japan

De vegan streaker, de Nederlander Peter Janssen, tijdens de Champions Trophy in 2008. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

23 OKT 2017

In Japan is zondag een Nederlandse activist gearresteerd, omdat hij een dolfijnenshow heeft verstoord. De 32-jarige Peter Janssen sprong tijdens de show in het water in het park Adventure World in Shirahama. Dat meldt JapanToday.

Protest tegen bloedige dolfijnenslacht

Janssen zou sinds 11 oktober in Japan zijn om te protesteren tegen de slachting van dolfijnen in de Japanse stad Taiji. De bloedige jacht in Taiji is vaker reden tot protest. Tijdens het jaarlijks terugkerend ritueel worden de dolfijnen ingesloten. De meeste worden opgegeten, sommige dolfijnen worden doorverkocht.

Jaarlijks worden tientallen dolfijnen ingesloten en gedood. Foto: epa.

Om te protesteren tegen die slacht sprong Janssen, samen met een Belgische vrouw, het water in. Daarna hielden ze een protestbord omhoog.

De twee zijn daarna door de politie aangehouden en de show werd stopgezet. De aanhouding van Janssen is bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Nederlandse ambassade probeert contact te leggen met de politie.

Tijdens de wereldbeker wedstrijd springen in de Amsterdamse Rai in 2008 dook de vegan streaker ook op. Foto: ANP.

Vegan Streaker

Janssen staat in ons land bekend als de ‘vegan streaker’. Zo dook hij al eens bijna helemaal naakt op bij de paardensport, op het hockeyveld en in de tv-show 'Mooi Weer De Leeuw' van Paul de Leeuw.

In Nederland werd hij al eens veroordeeld nadat hij nertsen van een fokkerij had vrijgelaten.


Views

200+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

1 UUR

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

100+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

1k+