Sofie Smulders
Sofie Smulders Binnenland 27 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Als God in Amsterdam: 2 ton dokken voor zolderkamer

Ze komen vaak genoeg voorbij, maar ze zorgen keer op keer weer voor opgetrokken wenkbrauwen: de uit de pan gerezen verkoopprijzen in Amsterdam. Met ditmaal een eenkamerappartement dat voor 2 ton binnen drie dagen verkocht was.

Oké, de woning ligt in het gewilde stadsdeel De Pijp en het heeft een dakterras, dat dan ook flink aangeprezen wordt. „Zodra je het privé dakterras op komt, is het duidelijk: hier wil je gewoon wonen! Uren genieten, borrelen, eten… noem maar op! Hier kan alles. Door het prachtige uitzicht over Amsterdam en het water, woon je hier echt als een God in Frankrijk!”

23 vierkante meter

Het dakterras van 19 vierkante meter is niet veel kleiner dan de enige kamer in het huis: 23 vierkante meter. Ideaal voor starters en studenten, aldus de advertentie.

Pas als de koop definitief rond is, mag de makelaar zeggen of er ook echt 200.000 euro is betaald voor het appartement, dat aan het begin van de beroemde Albert Cuypmarkt ligt, meldt AT5. Maar zo vermelden ook zij terecht: waarschijnlijk ligt de verkoopprijs hierboven, geheel in lijn met de huidige huizenmarkt.

In dezelfde Amsterdamse buurt staat op dit moment overigens nog een opvallend huis te koop, dat van actrice Carice van Houten. Om in aanmerking te komen voor dit nederige stulpje moet je wel wat dieper in de buidel tasten. Het huis aan de Eerste Jacob van Campenstraat staat voor 1,5 miljoen euro te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.