Amsterdammers geven Van der Laan prachtig eerbetoon

20 september 2017 om 21:08 door Kasper Hermans
Amsterdammers geven Van der Laan prachtig eerbetoon
Amsterdammers zingen voor de ambtswoning/ANP

Eberhard van der Laan maakte maandag in een open brief bekend zijn taken als burgemeester van Amsterdam neer te leggen, dit als gevolg van de ziekte kanker. Honderden - misschien wel een paar duizend - Amsterdammers besloten daarom woensdagavond de straat op te gaan voor een eerbetoon. De actie werd in de voorbije dagen razendsnel opgezet via Facebook.

Aan de Amsterdamse Grachten

Voor de ambtswoning van Van der Laan verzamelden zich rond 19.00 de eerste mensen. Een uur later werd er massaal een minutenlang durend applaus ingezet. Vervolgens werd het nummer Aan de Amsterdamse Grachten gezongen.

 

Na afloop van het gezang kwam de vrouw van Eberhard, Femke, samen met de kinderen naar buiten om de menigte te bedanken. De burgemeester zelf was helaas niet in staat om naar buiten te komen en de menigte toe te spreken.

„Hij heeft wel kunnen horen en hij heeft er van genoten. En ik wil jullie namens mijn man bedanken voor dit mooie gebaar en alle lieve reacties van de afgelopen dagen. Het is een enorme steun", zo sprak ze.

Vaarwel

Van der Laan gaf maandag aan uitbehandeld te zijn. „Vandaag kreeg ik van mijn artsen het bericht dat zij mij niet verder kunnen behandelen”, zo schreef Van der Laan in de brief. „Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld. Zorg goed voor onze stad en voor elkaar. Vaarwel.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!